Jong en Hoopvol

Jong en Hoopvol

Ze zijn meestal alleenstaand zonder kinderen en zitten nog in de studiebanken of werken al, bijvoorbeeld in de dienstverlening. Eén ding hebben ze gemeen: hun toekomst ligt nog open. Bij Jong en Hoopvol kan het namelijk nog alle kanten op! Ze staan aan het begin van de maatschappelijke ladder. De één zal een gezin starten; de ander volop carrière maken. Een derde doet het allebei.

Demografische kenmerken

Tegenwoordig blijven jongeren relatief langer thuis wonen. Veel mensen binnen Jong en Hoopvol zijn onder de 30 jaar, al komen 35’ers ook nog voor. Ze wonen vaak alleen en hebben nog geen kinderen. Deze groep gaat dagelijks naar hun opleiding of is bezig hun bachelor of master te behalen. Het kan ook zijn dat ze al werken als zzp’er of een dienstverlenende functie vervullen. Je vindt deze groep bijvoorbeeld werkzaam in een winkel, de horeca, zorg of de culturele sector. Als ze in loondienst zijn, gaat het om een contract voor bepaalde tijd. Het inkomen is benedenmodaal tot modaal, maar de twintigers en dertigers weten dat hierin later verandering komt. Als hun studie is afgerond of als ze de volgende tree op de maatschappelijke ladder zetten, stijgt hun inkomen. Kortom, ze zijn nog volop in beweging en ontwikkeling.

Woonomgeving

De mensen van Jong en Hoopvol hebben nog niet vaak de middelen voor een koopwoning, dus ze huren vooral. Het gaat dan om een klein tot gemiddeld appartement in de buurt van hogescholen en universiteiten in grote steden of bijvoorbeeld in de binnensteden. Vooral Delft, Leiden, Groningen, Utrecht en Nijmegen zijn favoriet. De leefbaarheid in de wijken is over het algemeen prima; de gemiddelde woningwaarde is tot 2,5 ton.

Lifestyle

Deze groep houdt van bijvoorbeeld festivals en zeker ook van sporten in hun vrije tijd. Ideale ontspanning na een dag studie of werk. Ze gaan geregeld hardlopen of zoeken de cardio-apparaten in de sportschool op. Daarnaast proberen ze graag nieuwe dingen, zoals gevechtssporten en snowboarden. Even de grenzen verleggen. Ondanks het gesport wordt er nog best wat gerookt: van filtersigaretten zoals Marlboro tot zware tabak. Een auto hebben ze vaak nog niet; even de bus of fiets pakken is een stuk goedkoper. Bijvoorbeeld naar de winkels, zoals Hunkemöller, H&M, Zara en WE. Fashionchick.nl is ook geliefd. Voor de dagelijkse boodschappen bezoekt Jong en Hoopvol vooral de Hoogvliet, Coop of EkoPlaza. Voor een avontuurlijke vakantie maken ze echter wel tijd: ze reizen met de trein en overnachten in een hostel, bij kennissen of op de camping. Of ze ontspannen even bij Walibi Holland. Een groot deel van dit segment is nog single, waardoor ze actief zijn op datingsites en -apps.

Media

Jong en Hoopvol doet veel via de mobiele telefoon of tablet. Tijdschriften lezen bijvoorbeeld, hoewel ze gerust een nrc.next, Grazia of Psychologie Magazine naast hun bed hebben liggen. Ze doen weinig online aankopen. Op internet zijn ze voornamelijk bezig met de verdere ontwikkeling van hun opleiding en/of carrière of zoeken een vervolgwoning. Voor vermaak downloaden of streamen ze films en video’s via bijvoorbeeld Youtube. Ook zijn ze veel op social media te vinden. Ze gebruiken LinkedIn zakelijk, spelen videogames, snapchatten met vrienden en plaatsen foto’s vanuit de sportschool of van hun avonturen op Instagram.

Mentaliteit

Ze zijn nog relatief jong en laten zich niet leiden door wat de maatschappij van ze verwacht. Ze geven zichzelf en anderen het liefst alle ruimte om zich te ontplooien en staan voor veel open. Ook voor andere leefstijlen en culturen. Ze hebben een rijke fantasie en zijn bijzonder creatief. Deze groep heeft de neiging om zich regelmatig op social media te laten zien; delen waarmee ze allemaal bezig zijn en wat ze al hebben bereikt.

Subsegmenten:

B05 – Starters zonder centen
B06 – Vliegende starters
B07 – Carrière starters
B08 – Kopende starters

Toepassingen voor jouw organisatie

Wil je meer weten over de toepassingen van de Whize segmenten voor jouw organisatie? Of wil je direct aan de slag met het versturen van een mailing naar de huishoudens die perfect aansluiten op jouw doelgroep? In onze Direct-Mail module kun je jouw doelgroep én jouw mailing perfect samenstellen en je ziet ook gelijk de bijbehorende prijs!