We helpen je graag op weg

Vragen over Verspreiden.com

Wat is Verspreiden.com?

Verspreiden.com is hét verspreidplatform van Nederland en België voor het drukken, huis-aan-huis verspreiden of geadresseerd bezorgen van drukwerk. Daarnaast verzorgen we indien gewenst ook de vormgeving van jouw huis-aan-huis actie of geadresseerde mailing. Verspreiden.com is onderdeel van Trainews Media.

Hoe gaat de facturatie en betaling in zijn werk?

Tijdens het bestelproces krijg je de mogelijkheid om via Ideal of via overschrijving te betalen. Na het bevestigen van je bestelling ontvang je, ongeacht je keuze, altijd een factuur. Indien je al via Ideal hebt betaald hoef je deze factuur niet meer te voldoen, maar is deze enkel voor je administratie. Indien je betaling via overschrijving hebt geselecteerd dan moet deze factuur voldaan worden voordat we de opdracht verder in behandeling nemen. Voor resellers en terugkerende klanten zijn afwijkende afspraken bespreekbaar.

Kan ik een offerte ontvangen?

Ja. Het is uiteraard mogelijk om een offerte aan te vragen bij Verspreiden.com. Neem daarvoor persoonlijk contact met ons op. Als je snel een prijs wilt ontvangen kun je het best gebruik maken van onze besteltool voor huis-aan-huisverspreiding en Direct-Mail. Daar kun je gemakkelijk een verspreiding samenstellen en de prijs berekenen. Ook kun je een berekening als offerte naar jezelf versturen.

Kan ik reseller worden?

Ja. Als je voor jouw klanten gebruik wilt maken van één van onze diensten, ben je van harte welkom als reseller. Daarvoor hanteren we een resellersbeleid. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe kan ik jullie bereiken?

Je kunt persoonlijk contact met ons opnemen via 0113 70 02 02. Ook is het via dit telefoonnummer mogelijk om een WhatsApp gesprek met ons te voeren. Je kunt ons ook mailen via support@trainews.nl.

Vragen over huis-aan-huisverspreiding

Hoe verloopt het huis-aan-huis bestelproces van Verspreiden.com?

Via het bestelproces selecteer je eerst waar je jouw drukwerk wilt laten verspreiden. Dit kan op basis van postcode, plaats, gemeente of provincie. Je ziet daarna direct de oplage in jouw verspreidgebied. De tweede stap biedt de mogelijkheid om drukwerk te selecteren (optioneel) en de extra opties te selecteren. Daarna kun je kiezen hoe je het drukwerk verspreid wilt hebben. In de vierde stap selecteer je de gewenste verspreiddatum. In de laatste stap vul je jouw gegevens in en kan je de order plaatsen.

Wat zijn de kosten voor het huis-aan-huis verspreiden van drukwerk?

Voor iedere postcode en voor ieder drukwerk product gelden andere tarieven. Als je het online besteltraject volgt krijg je direct een overzichtelijke prijsopgave, waarin duidelijk is wat je voor elk product betaalt.

Kan Verspreiden.com door heel Nederland en België huis-aan-huis verspreiden?

Ja. Verspreiden.com kan in heel Nederland en België jouw drukwerk laten verspreiden. In het bestelproces kun je postcodes, plaatsen, gemeenten of provincies invoeren om een verspreidgebied samen te stellen. Ook is het mogelijk om meerdere postcodes tegelijk te uploaden.

Hoe zit het met de ja/nee-sticker, nee/nee-sticker en ja-sticker?

Er zijn in Nederland twee systemen die door gemeenten gehanteerd worden. Kortweg houd het in dat er gemeenten zijn die het 'ja-sticker' systeem hanteren en gemeenten die het 'ja/nee-sticker en nee/nee-sticker' systeem gebruiken.

Bij verspreiding in een gemeente met de ja/nee en nee/nee sticker regelgeving mag er geen ongeadresseerd reclamedrukwerk door de brievenbus als één van deze stickers op de brievenbus geplaatst is.

Bij verspreiding in een gemeente met ja-sticker regelgeving mag er alléén reclamedrukwerk door de brievenbus als er een ja-sticker op de brievenbus geplaatst is. In het bestelproces geven we aan als er sprake is van ja-sticker regelgeving in een geselecteerde postcode.

De aantallen op onze webshop zijn zoveel als mogelijk gebaseerd op het daadwerkelijk te verspreiden aantal. We houden dus rekening met de adressen waar geen reclamedrukwerk door de brievenbus mag.

Hoe werkt het doelgroep filter van Verspreiden.com

Bij het samenstellen van een huis-aan-huisverspreiding kun je gebruik maken van het doelgroep filter. Op basis van zeven verschillende criteria is het dan mogelijk om het ingevoerde verspreidgebied te filteren. Na toepassing van het filter blijven alleen de postcodes over in jouw verspreidgebied die voldoen aan de opgegeven criteria. Zo kun je zorgen dat jouw verspreidgebied beter aansluit op jouw doelgroep.

Hoe snel / wanneer ligt mijn huis-aan-huis folder in de brievenbus?

Tijdens het bestelproces kun je zelf een verspreidingsdatum kiezen. De eerst mogelijke datum voor verspreiding is meestal tussen 1 en 2 weken vanaf het moment van je bestelling.

Wat is het minimum aantal stuks voor huis-aan-huisverspreiding?

Voor ieder aantal kun je bij ons terecht. Voor een verspreiding met Spotta moet je minimaal 5.000 exemplaren verspreiden.

Hoe gaat verspreiding i.c.m. Spotta in zijn werk?

Wanneer je kiest voor huis-aan-huisverspreiding met Spotta komt jouw drukwerk in het geseald folderpakket van Spotta op de deurmat. Na jouw bestelling regelen wij dat jouw drukwerk in de juiste postcode(s) in het goede folderpakket terecht komt.

Hoe gaat verspreiding i.c.m. de huis-aan-huiskrant in zijn werk?

Wanneer je kiest voor huis-aan-huisverspreiding met de huis-aan-huiskrant komt jouw drukwerk samen met de lokale huis-aan-huiskrant op de deurmat. De bezorger bepaald zelf of hij jouw drukwerk in de krant vouwt, of samen met de krant los door de brievenbus stopt.

Is het ook mogelijk om mijn drukwerk exclusief te verspreiden?

Ja. We kunnen een verspreiding verzorgen waarbij jouw folder helemaal los op de mat valt. In het bestelproces van huis-aan-huisverspreiding kies je dan voor 'Los op de mat'.

Hoe wordt mijn drukwerk verspreid?

In stap 3 van het bestelproces voor huis-aan-huisverspreiding kun je aangeven hoe je jouw drukwerk wilt laten verspreiden. We bieden een aantal opties aan. Je kunt bij Nederland kiezen om jouw folder in het geseald folderpakket, samen met de huis-aan-huiskrant te verspreiden of om jouw folder helemaal los op de deurmat te laten vallen. Voor België kun je kiezen voor Bpost of BDmyShopi.

Waar en wanneer moet mijn drukwerk uiterlijk worden aangeleverd bij de verspreider?

Als je het drukwerk door ons laat drukken is het niet nodig om zelf je drukwerk aan te leveren bij de verspreider. Dan regelen wij dat voor je. Als je het drukwerk zelf laat drukken moet je wel zelf jouw drukwerk aanleveren bij de verspreider. Je kunt dat natuurlijk ook door jouw leverancier laten aanleveren. Het aanlevermoment is voor iedere verspreiding verschillend. Na je bestelling krijg je persoonlijk bericht van ons voor wanneer het drukwerk bij ons binnen moet zijn en op welk adres je dat moet (laten) afleveren.

Kan ik het drukwerk voor mijn huis-aan-huisverspreiding ook laten ophalen?

Ja. Het is mogelijk om je drukwerk op te laten halen. Geef in het bestelproces aan hoeveel dozen of hoeveel pallets je wilt laten ophalen door ons. De kosten worden gelijk weergegeven in het bestelproces.

Hoe moet ik mijn drukwerk aanleveren als ik heb gekozen voor verspreiding met BDmyShopi?

Hieronder zie je de voorwaarden voor drukwerk aanleveren bij BDmyShopi:

- Gelijke bundels van 100 of 250 exemplaren
- Gebundeld met plastic strap, lint of touw
- Niet in dozen verpakt
- Minimaal 10,5 x 13,8 cm (A6)
- Maximaal 23,5 x 31,5 cm
- Uitzonderingen: geen zigzagvouw, ronde flyers of luikvouw

Hoe moet ik mijn drukwerk aanleveren als ik heb gekozen voor verspreiding met Bpost?

Hieronder zie je de voorwaarden voor drukwerk aanleveren bij Bpost:

- Gelijke bundels van 100 exemplaren
- Gebundeld met elastiek, plastic strap, lint of touw
- Niet in dozen verpakt
- Minimaal 10,5 x 13,8 cm (A6)
- Maximaal 23,5 x 31,5 cm
- Uitzonderingen: Alleen vierkant of rechthoekig drukwerk

Hoe moet ik mijn drukwerk aanleveren als ik heb gekozen voor verspreiding met de huis-aan-huiskrant

Hieronder zie je de voorwaarden voor drukwerk aanleveren als je hebt gekozen voor verspreiding met de huis-aan-huiskrant:

- Gelijke bundels van maximaal 250 exemplaren
- Gebundeld met plastic strap, lint of touw
- Niet in dozen verpakt
- Minimaal 10,5 x 13,8 cm (A6)
- Maximaal 23,5 x 31,5 cm
- Uitzonderingen: geen ronde flyers

Hoe moet ik mijn drukwerk aanleveren als ik heb gekozen voor verspreiding met Spotta?

Hieronder zie je de voorwaarden voor drukwerk aanleveren bij Spotta:

- Gelijke bundels van maximaal 250 exemplaren
- Gebundeld met plastic strap, lint of touw
- Niet in dozen verpakt
- Minimaal 10,5 x 13,8 cm (A6)
- Maximaal 23,5 x 31,5 cm
- Uitzonderingen: geen zigzagvouw, luikvouw en ronde flyers

Kan ik teveel aangeleverd drukwerk retour krijgen of ophalen?

Nee. Als je het drukwerk voor je huis-aan-huisverspreiding zelf (laat) aanleveren is het de bedoeling dat je niet meer aanlevert dan nodig is. Wanneer je wel meer aanlevert bij de verspreidorganisatie, kunnen wij dat helaas niet meer retour laten sturen of ophalen.

Kan ik ook extra drukwerk bestellen?

Ja. Als je het drukwerk voor je huis-aan-huisverspreiding door ons laat drukken is het in het bestelproces mogelijk om 250 stuks of 2.500 stuks extra te bestellen. Die extra exemplaren sturen we naar jou op.

Vragen over Direct-Mail

Wat is een Direct-Mail?

Een direct-mail is een op naam gestelde fysieke mailing die per post wordt verzonden naar jouw adressenbestand. Een Direct-mail is erg effectief om jouw doelgroep of jouw relaties te bereiken.

Hoe verloopt het bestelproces voor een Direct-mail?

Via het bestelproces geef je eerst aan wat de oplage is van jouw mailing. Daarna geef je aan wat voor soort mailing je wilt verzenden. Dat kan een gesealde mailing zijn, een mailing in een envelop of een selfmailer. Vervolgens selecteer je het drukwerk wat je wilt laten bezorgen. Bij een envelop of seal mogen dat meerdere soorten drukwerk zijn. Vervolgens kun je aangeven wat de gewenste 'matdatum' is. Na je bestelling kun je de bestanden bij ons aanleveren en gaan wij zorgen dat jouw mailing bezorgd wordt bij jouw adressenbestand.

Wat is een selfmailer?

Een selfmailer is een geadresseerde drukwerk mailing die niet verpakt is in een envelop of seal. Het adres is op het drukwerk vermeld.

Kan ik particuliere en zakelijke adressen aankopen bij Verspreiden.com?

Ja. We bieden de mogelijkheid om particuliere en zakelijke adressen aan te kopen. Het is daarbij mogelijk om op basis van een heleboel criteria een adressenbestand samen te stellen wat aansluit op jouw doelgroep. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Doelgroep data / adressenservice

Kan ik particuliere en zakelijke adressen aankopen bij Verspreiden.com?

Ja. We bieden de mogelijkheid om particuliere en zakelijke adressen aan te kopen. Het is daarbij mogelijk om op basis van een heleboel criteria een adressenbestand samen te stellen wat aansluit op jouw doelgroep. Een particulier adressenbestand stel je samen via onze Direct-Mail module in stap 1. Voor een zakelijk adressenbestand neem je contact met ons op!

Is de adressenservice van Verspreiden.com AVG-proof?

Ja. Wij werken uitsluitend met privacy vriendelijke data.

Welke bronnen gebruiken jullie voor het leveren van data?

We gebruiken diverse bronnen om jouw adressenbestand zo actueel mogelijk te maken. De belangrijkste bronnen voor onze data zijn:

Kamer van Koophandel
CBS data
Kadasterdata
Actualisatie door gebruikers

Wat kost het leveren van zakelijke of particuliere data?

Bedrijfsgegevens kosten 0,35 per zakelijk adres en contactpersoon. Particuliere adressen kosten 0,20 per adres.

Vragen over drukwerk

Welke drukwerkmogelijkheden heeft Verspreiden.com?

Tijdens het bestelproces kun je kiezen uit verschillende soorten drukwerk. Heb je echter een specifieke wens die niet tussen onze producten staat, een idee of een vraag? Dan kunnen wij je ook een offerte op maat sturen.

Waar kan ik mijn drukbestanden aanleveren bij Verspreiden.com?

Je kunt na je bestelling je bestanden gemakkelijk uploaden via het Wetransfer kanaal van Verspreiden.com. Wanneer je zelf bestanden aanlevert ontvangen wij graag een kant-en-klaar PDF bestand. Als je wilt dat je bestanden gecontroleerd worden dan kun je in het bestelproces aanvinken dat je een bestandscontrole wilt.

Volgens welke specificaties moet ik mijn drukbestanden aanleveren?

Op onze speciale pagina 'aanleverspecificaties' kun je alle specificaties vinden per aan te leveren drukwerk bestand.

Kan Verspreiden.com ook de vormgeving verzorgen?

Ja. In het bestelproces kun je aangeven of je de vormgeving door ons wilt laten verzorgen. Onze creatieve studio maakt dan een ontwerp wat bij jouw wensen past. Uiteraard ontvang je altijd een proef. Het bestand wordt pas gedrukt na jouw akkoord.