Ja-sticker regelgeving

In Nederland hanteren sommige gemeenten het ja-sticker systeem. Dat systeem houdt in dat inwoners alleen ongeadresseerde reclame ontvangen wanneer er een ja-sticker op de brievenbus is geplakt. In de meeste gemeenten is het juist andersom gebruikelijk: inwoners ontvangen geen reclame als er een ja/nee of nee/nee sticker op de brievenbus is geplakt.

Welke gemeenten hebben een ja-sticker regelgeving?
In deze gemeenten is de ja-sticker regelgeving van toepassing:

Aalten, Albrandswaard, Alphen-Chaam, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Amstelveen, Arnhem, Assen, Baarn, Barendrecht, Bergeijk, Bergen NH, Bronckhorst, De Bilt, Den Haag, Deurne, Deventer, Dordrecht, Dronten, Eindhoven, Enschede, Geldrop-Mierlo, Gorinchem, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Harderwijk, Hattem, Heemskerk, Heemstede, Heiloo, Hellendoorn, Hengelo, Hollands Kroon, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Maassluis, Meppel, Molenlanden, Oegstgeest, Opsterland, Pijnacker – Nootdorp, Renkum, Ridderkerk, Rheden, Rijssen – Holten, Rotterdam, Schiedam, Soest, Teylingen, Tilburg, Utrecht, Vlaardingen, Vught, Westervoort, Winterswijk, Zaanstad, Zevenaar, Zwolle

Verwacht in 2024
In deze gemeenten wordt de  ja-sticker regelgeving medio 2024 van toepassing:

Drechterland, Duiven, Hardinxveld-Giessendam, Houten, Nijmegen, Vijfheerenlanden, Wageningen, Westerveld, Sud-west Fryslan? (onderzoek loopt), Papendrecht, Middelburg, Heerlen

Wat betekenen de verschillende stickers voor jouw folderverspreiding? 

Als je een folder wilt verspreiden, waar komt die dan door de brievenbus? Om duidelijk te maken wat de stickers betekenen voor jouw folderverspreiding zie je hieronder een handig overzicht.

Regelgeving in een gemeente waar je een ja-sticker moet plakken om folders te ontvangen

Sticker: Folders in de brievenbus?
Geen sticker Nee
Ja-sticker Ja
Ja/nee sticker Nee
Nee/nee sticker nee

Regelgeving in een gemeente waar je een ja/nee of nee/nee sticker moet plakken om geen folders te ontvangen 

Sticker: Folders in de brievenbus?
Geen sticker Ja
Ja-sticker Ja
Ja/nee sticker Nee
Nee/nee sticker nee

Wil je jouw boodschap verspreiden in een ja-sticker gemeente?
Er zijn verschillende mogelijkheden om ook in een gemeente waar een ja-sticker regelgeving van toepassing is huis-aan-huis een grote doelgroep te bereiken.. Een informatieve mailing of een mailing van een overheid of politieke partij is vaak uitgesloten van de regelgeving en daarom alsnog mogelijk. Ook huis-aan-huiskranten met genoeg informatieve content zijn uitgesloten van de regelgeving.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om geadresseerd te verspreiden en daarmee exact jouw doelgroep te bereiken. Met onze adressenservice kunnen we exact jouw doelgroep zoeken en die bereiken. Deze keuze is uiteindelijk nog een stuk ‘groener’ dan de ja-sticker, omdat we daarmee minder brievenbussen bereiken, maar wel met een veel hogere kwaliteit. Bekijk onze adressenservice!

We doen ons best deze pagina zo actueel mogelijk te houden, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend.