Direct Mail
1. Adressen

Hoe lever je je adressenbestand aan?

Adressenbestand

Regio Oplage
adressen
adressen
adressen
adressen
Meerdere opties tegelijk mogelijk Totale oplage 0 adressen
2. In welke verpakking wil je het verzenden?

Mogelijkheden

3. Welke producten wil je verzenden?

Hoeveel drukwerk producten wil je toevoegen aan je verpakking?

Product 1

Drukwerk

4. Wanneer wil je verspreiden?

Kies hier de datum waarop je wilt dat je mailing wordt bezorgd*

dinsdag
25 juni
 • bezorging op 1 dag
 • Uiterlijk aanlevering bestanden:
  24 juni 15.00 uur.
+ € 0,00 prijs per stuk 0,00
di t/m wo
25-26 juni
 • bezorging gedurende 2 dagen
 • Uiterlijk aanlevering bestanden:
  24 juni 15.00 uur.
+ € 0,00 prijs per stuk 0,00
di t/m vr
25-28 juni
 • bezorging gedurende 4 dagen
 • Uiterlijk aanlevering bestanden:
  24 juni 15.00 uur.
+ € 0,00 prijs per stuk 0,00

Besteloverzicht


0 adressenTotaal 0,00

Direct Mail

Direct mail versturen of een direct mailing verzenden kan een uitdagende taak zijn voor ondernemers en marketeers. Bij Verspreiden.com maken we het verzenden van direct mail eenvoudig met onze handige direct mail module. Ontdek de voordelen van direct mail en leer hoe je moeiteloos een direct mailing kunt versturen via ons platform. Ontdek meer over direct mail, bespaar tijd en bereik effectievere marketingresultaten met Verspreiden.com.

1. Wat zijn de voordelen van direct mail in vergelijking met digitale marketing?

Direct mail straalt een persoonlijke benadering uit en wordt vaak als tastbaarder ervaren dan digitale marketinguitingen. Een direct mail campagne heeft vaak een hoger responspercentage, vooral wanneer de inhoud nauw aansluit op de specifieke interesses van de doelgroep. Onderzoek toont aan dat postreclame, oftewel reclame via fysieke post, over het algemeen gunstiger wordt ontvangen dan digitale advertenties. Geadresseerde post draagt positief bij aan het imago van je organisatie. De voordelen van fysieke post ten opzichte van digitale marketing zijn dus talrijk. Niettemin kan het combineren van beide kanalen ook synergie opleveren. Fysieke promotie via de post wordt door ontvangers vaak ervaren als persoonlijk en waardevol

2. Hoe kan ik het succes van mijn direct mail-campagne meten?

Het meten van het succes van je direct mail-campagne kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van je campagnedoelen. Als je bijvoorbeeld winkelbezoeken wilt stimuleren, kun je een speciale actie opzetten waarbij ontvangers de per post ontvangen kaart naar je winkel moeten meenemen. Op die manier kun je de effectiviteit van je direct mail in termen van Return on Investment (ROI) praktisch meten.

Voor het registreren van online aanmeldingen of verkopen via direct mail, kun je een specifieke URL gebruiken als call-to-action, die gecommuniceerd wordt in de mail, eventueel aangevuld met een QR-code. In samenwerking met ons is zelfs een gepersonaliseerde QR-code voor elke direct mail mogelijk, waardoor je precies kunt bijhouden wie de code heeft gescand en wie niet.

De uiteindelijke conversieratio’s van je direct mail-campagne zijn dus sterk afhankelijk van de boodschap, de doelgroep en de call-to-action die je kiest om je doelgroep te bereiken.

3. Wat zijn de kosten verbonden aan het versturen van direct mail?

De kosten voor het verzenden van jouw direct mail variëren op basis van verschillende factoren zoals het formaat, de verpakking, de oplage en de omvang van de mailing. Op ons platform kun je moeiteloos een direct mail-campagne samenstellen en direct de kosten voor deze vorm van print marketing bekijken. In slechts enkele stappen kun je jouw direct mailing vormgeven:

 1. Selecteer de oplage van je direct mail
 2. Kies de verpakking voor je mailing in stap twee
 3. Pas in stap drie de inhoud en het drukwerk aan voor je geselecteerde verpakking
 4. Je kunt ook een selfmailer samenstellen
 5. Zodra je jouw mailing hebt samengesteld, selecteer je in stap vier de verzendmethode en de specifieke verzenddatum

Hoewel kosten van belang zijn, is de ROI van direct mail uiteindelijk cruciaal. De werkelijke waarde zit hem in wat de direct mail-campagne oplevert voor jouw bedrijf.

4. Hoe kies ik een doelgroep voor mijn direct mail-campagne?

Een succesvolle campagne begint met het bereiken van de juiste doelgroep. Als je al over een adressenbestand beschikt dat je wilt benaderen, is dat uitstekend. Echter, indien je nog geen beschikking hebt over een dergelijk bestand, staan we klaar om je te helpen bij het gericht bereiken van zowel zakelijke als particuliere doelgroepen. In de eerste stap van ons bestelproces kun je kiezen om een specifiek adressenbestand samen te stellen met zakelijke of particuliere adressen. Vervolgens bieden we je de mogelijkheid om nauwkeurig te specificeren wie je precies wilt bereiken.

5. Wat zijn de elementen van een effectieve direct mail?

Voor een effectieve direct mail campagne zijn vijf cruciale elementen essentieel:

 1. Juiste doelgroep bereiken
  Zorg dat je mailing de juiste doelgroep bereikt. Wij kunnen helpen met een effectief adressenbestand.
 2. Duidelijke call-to-action
  Maak het voor de ontvanger direct duidelijk welke actie hij of zij kan ondernemen naar aanleiding van de mailing.
 3. Aantrekkelijk ontwerp
  Een eigentijds en aantrekkelijk ontwerp is van belang om de boodschap aantrekkelijk te maken.
 4. Relevantie van de inhoud
  Zorg ervoor dat de inhoud van de mailing relevant is voor de doelgroep die je aanspreekt. Een aanbod moet passen bij de ontvanger.
 5. Toegevoegde waarde
  Het aanbod moet waarde toevoegen voor je potentiële klant. Zorg ervoor dat je aanbod relevant en waardevol is voor de ontvanger.

6. Hoe duurzaam is het versturen van een direct mail?

Het verzenden van direct mail kan worden beschouwd als een duurzamere keuze in vergelijking met andere vormen van marketing. Bij een direct-mailing campagne richt je je namelijk op een selectieve doelgroep, wat resulteert in minder papierverbruik vergeleken met bijvoorbeeld huis-aan-huisverspreiding.
Bovendien tonen recyclingcijfers aan dat papier een opvallend positieve bijdrage levert ten opzichte van elektronisch afval. In Nederland wordt maar liefst 87% van het papier gerecycled, terwijl slechts 42,5% van het elektronische afval wordt gerecycled. Het feit dat papier gemaakt is van hout, een hernieuwbare grondstof, speelt ook een rol in de duurzaamheid ervan.

In tegenstelling hiermee zijn de grondstoffen van digitale apparatuur, zoals servers en stroomgeneratoren, vaak niet-hernieuwbaar en dus eindig in hun beschikbaarheid.