Verspreiden van folders

Weet je dat het bereik van het verspreiden van folders sterk afhankelijk is van een aantal factoren? Hieronder vind je een aantal handige tips. Zo kun je meer uit de verspreiding van folders halen.

Wat wil je overbrengen?

Ga je folders verspreiden, bedenk dan vooraf voor wie de folder is bedoeld en hoe je wilt overkomen. Heb je dat in beeld, speel daar dan nadrukkelijk op in met je folder. Een folder voor jongeren ziet er immers anders uit dan een folder gericht op jonge gezinnen of senioren. Houd hiermee ook rekening bij de postcodes waar je wilt laten verspreiden.

Val op!

Je gaat folders verspreiden. Het is belangrijk dat je opvalt en je folder in één oogopslag de aandacht trekt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op de voorzijde een goede aanbieding te plaatsen. Verbind aan deze actie(s) ook een einddatum. Zo stimuleer je de klant om direct gebruik te maken van de actie. Als je opvalt met het verspreiden van folders, heb je meer kans dat je folder gelezen wordt. En dat er actie wordt ondernomen.

Aantrekkelijke inhoud

Je bent niet de enige die folders gaat verspreiden. Wekelijkse vallen tientallen folders in de brievenbus. Bedenk dus dat je in één oogopslag de aandacht van je klanten moet trekken. De folders worden natuurlijk niet van A tot Z gelezen. Zorg voor duidelijke koppen en tussenkoppen. Maak in de eerste zin direct duidelijk waar de folder over gaat. En laat foto’s en afbeeldingen zien die tot de verbeelding spreken.

Direct actie ondernemen

Maak duidelijk hoe de klant actie kan ondernemen na het lezen van je folder. Moet de klant bellen? Een website bezoeken? Een kortingsbon invullen? Of je zaak bezoeken? Wees hierover duidelijk en geef de juiste informatie over adres, telefoonnummer en url.

Kies voor regelmaat

Door regelmatig te verspreiden zorgt je ervoor dat de consument vertrouwt raakt met het zien van jouw (merk)naam of logo. Door je folders met enige regelmaat te verspreiden, bouw je een sterk merk op.