Verspreiden folders? Onze tips!

Verspreiden van folders is een slimme manieren om veel van je (potentiële) klanten te bereiken. Het succes van het verspreiden van folders is afhankelijk is van een aantal factoren. Graag delen we onze tips. Zo bereik je meer met het verspreiden van folders. Meer klanten, meer rendement, meer omzet!

 1. Wat wil je overbrengen?

  Bedenk van tevoren voor wie de folder is bedoeld en hoe je wilt overkomen. Hier kun je met je folder op in spelen. Het verspreiden van folders voor jonge gezinnen vraagt immers om een andere aanpak dan een folder gericht op alleenstaanden. Hou dit ook in je achterhoofd bij het bepalen van de postcodes waar je je folders wilt verspreiden.

 2. Val op met het verspreiden van folders!

  Zorg dat jouw folder direct de aandacht trekt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op de voorzijde een aansprekende foto te plaatsen of een aantal aantrekkelijke folderacties. Verbind aan deze actie(s) ook een einddatum. Zo stimuleer je mensen om direct na het verspreiden van je folder in actie te komen! De regel is voor verspreiden van folders is heel simpel: als je opvalt heb je meer kans dat je folder gelezen wordt en dat actie wordt ondernomen.

 3. Folder met de juiste inhoud

  We ontvangen allemaal wekelijkse tientallen folders in de brievenbus. Bedenk dus dat je met je folder in één oogopslag de aandacht moet kunnen trekken. Folders worden meestal niet van A tot Z gelezen. Zorg ervoor dat je in de kopjes en de eerste zin duidelijk maakt waarover de folder gaat. Realiseer je dat foto’s en afbeeldingen tot de verbeelding spreken.

 4. Actie ondernemen

  Kies je voor het verspreiden van folders, maak dan ook in je folder duidelijk hoe de klant actie kan ondernemen na het lezen van de folder. Moet de klant telefonisch contact met je opnemen, naar de website gaan of je winkel bezoeken?

 5. Verspreiden van folders: de kracht van herhaling

  Door regelmatig folders te verspreiden raakt de consument vertrouwd met jouw (merk)naam en/of logo. Door regelmatig folderverspreiding te herhalen bouw je een sterk merk op en overtuig je klanten makkelijker om voor jou te kiezen.