Reclamefolders verspreiden

Reclamefolders verspreiden is in Nederland bijzonder gebruikelijk. Wij Nederlanders lopen nu eenmaal warm voor koopjes en aanbiedingen. Om die reden worden reclamefolders ook opvallend vaak en goed gelezen. Het netto bereik van de papieren folder is 83% (*). Bovendien besteedt de lezer gemiddeld 17 minuten aan het lezen van de folder. Dat is meer tijd (én exclusieve aandacht) dan nodig is om dit artikel te lezen!

Reclamefolders verspreiden is een lucratief marketingmiddel. De folder zet aan tot actie. Uit de NOM Foldermonitor 2016 blijkt dat 76% van de ontvangers de folder leest vanwege de speciale aanbiedingen en 32% gebruikt de reclamefolder om prijzen en aanbiedingen te vergelijken. Maar liefst 46% koopt geregeld een product uit de reclamefolder.

Reclamefolders lokaal verspreiden

Grote landelijke retailers kiezen ervoor om hun reclamefolders landelijk te verspreiden. Dat is natuurlijk geen must. Retailers met een lokale of regionale dekking kunnen het verspreidingsgebied van de reclamefolder hierop aanpassen. Voor de verspreiding van de reclamefolder kun je uit meerdere mogelijkheden kiezen, zoals de folder gevouwen laten opnemen in een sealpakket met ander drukwerk of voor een exclusieve bezorging. Sealpakketten worden huis aan huis bezorgd en consumenten waarderen de ontvangst van een folderpakket. Een exclusieve manier is bijvoorbeeld de verspreiding van je reclamefolder via de post. Er is dan sprake van een hoge attentiewaarde en de bezorgkwaliteit is vrijwel 100 procent.

(*) Alle personen die een gemiddeld nummer van minimaal één folder hebben bekeken of ingezien