Reclamefolders Nederland bijzonder geliefd

Reclamefolders in Nederland zijn onverminderd populair. Deze folders worden ook daadwerkelijk gelezen door de Nederlandse consument. Deze geeft daarbij aan dat er onder meer op aanbiedingen wordt gelet.

Het aantal reclamefolders dat in Nederland jaarlijks wordt verspreid is ruim 12 miljard folders. Het is zelfs zo dat 14 procent van alle bestedingen op het gebied van reclame in Nederland aan reclamefolders wordt besteed. Hiermee staat de reclamefolder in Nederland in de top vijf van reclamemiddelen. Ongeveer tien jaar geleden ontvingen de consumenten iedere week 24 folders in de brievenbus en dat aantal is in de loop der tijd verder gestegen naar 36 reclamefolders per week om verder te groeien naar een aantal van 46 per week. Retailers in Nederland zijn nog altijd overtuigd van de kracht van de reclamefolder die huis aan huis wordt verspreid.

Reclamefolders in Nederland

Reclamefolders in Nederland worden vooral gelezen vanwege aanbiedingen. Een groot deel van Nederland leest reclamefolders ook ter ontspanning (44%) of om zich te laten verrassen of te inspireren (30%). Uit de informatie van Thuis binnen Bereik blijkt dat er in Nederland iedere week circa 40 minuten aan het lezen van reclamefolders wordt besteed. Het rendement is groot, want de producten die in de reclamefolders zijn opgenomen, worden in verhouding meer verkocht dan producten die niet via deze weg zijn gepromoot.