Reclamefolder verspreiding

Reclamefolder verspreiding kan lokaal, regionaal of nationaal. We onderscheiden verschillende manier om je reclamefolder te verspreiden.

Voor reclamefolder verspreiding onderscheiden we onderstaande mogelijkheden:

 • Direct mail – de reclamefolder wordt verspreid door deze geadresseerd in de brievenbus te bezorgen, eventueel met andere poststukken
 • Huis-aan-huis separaat – de reclamefolder wordt verspreid door deze separaat te bezorgen (zonder post of andere folders)
 • Huis-aan-huis met de post (dekking 100% NL) – de reclamefolder verspreiding bestaat uit het ongeadresseerd bezorgen van de folder samen met enkele andere losse reclamefolders
 • Huis-aan-huis met de post (dekking ca. 60% NL) – de reclamefolder wordt los met de post of met slechts één of enkele andere losse folders ongeadresseerd bezorgd in de brievenbussen die op die specifieke bezorgdag post ontvangen
 • Insteek in regionale krant – de reclamefolder wordt verspreid door deze samen met de regionale krant te bezorgen. Soms ook wordt de reclamefolder met enkele andere folders ingestoken in de krant.
 • Geseald folderpakket – de reclamefolder wordt verspreid in een sealbag, samen met ca. 10-30 andere folders
 • Niet-geseald folderpakket – de reclamefolder wordt samen met ca. 5-20 andere folders ingevouwen verspreid


Attentiewaarde reclamefolder verspreiding

Vanzelfsprekend verschillen de verspreidvormen onderling in de attentiewaarde. Normaal gezien heeft een losse of separaat bezorgde folder de hoogste attentiewaarde. Logisch, deze folder weinig concurrentie in de brievenbus.

Aandachtspunten reclamefolder verspreiding

Bij het kiezen van een (of meerdere!) verspreidvormen kun je onder andere rekening houden met:

 • Het bezorgmoment kan van invloed zijn op de attentiewaarde. De dikkere folderpakketten worden bijvoorbeeld vaak op maandag en dinsdag bezorgd. Verspreid je op die dagen ook nog een losse folder dan is de kans groot dat deze samen met het folderpakket wordt bekeken.
 • Een geadresseerd bezorgde folder wordt door de adressering (vaak: aan de bewoners van) eerder bekeken samen met de post van die dag. Hierdoor is de attentiewaarde groter. Bovendien, deze folder bereikt ook de huishoudens die een antireclamesticker hebben.
 • Een geseald folderpakket heeft het risico dat hele pakket ongeopend blijft.
 • Een los folderpakket kan open raken, waardoor de folders de ontvanger kunnen triggeren om toch te gaan lezen.

Verspreiding reclamefolders

Wie kiest voor reclamefolder verspreiding doet er goed aan de keuze mogelijkheden goed vooraf te overwegen. Verspreiding van reclamefolders is immers een flinke investering. Je wilt dus wel dat de verspreiding van jouw reclamefolders iets oplevert. Het gaat hierbij steeds om de juiste afweging tussen de grootte van je bezorggebied en de precisie van bezorging. Dit bepaalt immers hoe groot de oplage moet zijn voor jouw reclamefolder verspreiding.  Kortom, verspreiding van reclamefolders vergt te nodige denk- en rekenwerk. Maar heb je de juiste keuzes gemaakt en is je folder gereed, reken dan maar dat verspreiding van reclamefolders je geen windeieren zal leggen!