Reclame drukken en verspreiden

Met reclame drukken en verspreiden kies je een sterk communicatie- en marketingmiddel. Door de juiste inhoud en uitstraling te combineren met een optimaal geselecteerd verspreidingsgebied kun je jouw doelgroep tot achter de voordeur bereiken!

Wil je starten met reclame drukken en verspreiden dan is het belangrijk om vooraf goed na te denken over het doel van je reclamecampagne. Wat wil je bereiken en bij wie? Het spreekt immers voor zich dat een reclamefolder voor speelgoed een andere look & feel moet hebben dan een folder voor tuingereedschap. Ook de doelgroep is anders en wellicht ook de wijken waar jouw klanten wonen. Om bij het voorbeeld te blijven, speelgoedfolders verspreid je bijvoorbeeld in wijken met jonge gezinnen, folders voor tuingereedschap in wijken met woningen met een tuin.

Partners voor reclame drukken en verspreiden

Natuurlijk vergt reclame drukken en verspreiden een zekere investering. Om die reden is het raadzaam om in zee te gaan met een betrouwbare partner. Een bedrijf dat weet hoe doelgroepen benaderd kunnen worden, zowel met vakinhoudelijke kennis als creatieve concepten. Je wilt immers met jouw reclame wel opvallen op de deurmat!

Na reclame drukken volgt verspreiden

Heb je je reclame kunnen drukken dan volgt het verspreiden. Voor de verspreiding van je reclame kun je kiezen voor verschillende verspreidingsniveaus:

  • 4-positie postcodeniveau (PC4) –  verspreiden onder gemiddeld ca. 1.800 huishoudens per postcode
  • Huis-aan-huis bezorgwijkniveau – verspreiden bij gemiddeld ca. 250 huishoudens per bezorgwijk
  • 6-positie postcodeniveau (PC6) – verspreiden bij gemiddeld ca. 20 huishoudens per postcode
  • Adresniveau – verspreiden met 1-op-1 bereik van huishoudens

Een efficiënte folderverspreiding begint bij het bepalen van je doelgroep en te achterhalen waar deze woont. Natuurlijk is het mogelijk om op landelijk niveau voor reclame verspreiding te kiezen. Je bereikt dan miljoenen huishoudens en hebt natuurlijk ook even zoveel folders nodig. Maar vanzelfsprekend is dat niet voor alle bedrijven efficiënt. Sommige ondernemers zijn hoofdzakelijk regionaal of zelfs lokaal actief. In dat geval is het veel efficiënter om voor een regionale of lokale verspreiding van reclame te kiezen.