Overheidsverspreiding: Bezorging met 100% kwaliteit en prioriteit

Ook voor overheidsorganisaties hebben we bij Verspreiden.com een passende verspreidmogelijkheid. Onder overheidsverspreiding valt drukwerk van gemeenten, provincies, waterschappen, Rijkswaterstaat en de landelijke overheid. Het verschil tussen een overheidsverspreiding en een normale verspreiding is dat drukwerk in alle brievenbussen bezorgd mag worden, ook brievenbussen met een nee-sticker of een brievenbus zonder ja-sticker. Ook politieke partijen en afvalleveranciers mogen op elk adres huis-aan-huis drukwerk laten bezorgen. 

Bij overheidscommunicatie denken wij onder andere aan informatie over de verkiezingen en stemlijsten. Ook het verspreiden van een gemeentegids gebeurt huis-aan-huis, evenals bijvoorbeeld een informatiebrief over een ingrijpende verkeerswijziging of een inspraakavond. Voor overheden is met name de bezorgoptie ‘Los op de mat’ waardevol. Hiermee bereiken we namelijk elke brievenbus in het specifieke bezorggebied. Deze 100%-verspreiding of overheidsverspreiding is immers van ‘algemeen belang’.

los op de mat
Voor overheidsorganisaties is het belangrijk dat de informatie die zij verspreiden, ook daadwerkelijk de burgers bereikt. Daarbij kun je denken aan informatie over de verkiezingen, maar ook aan het verspreiden van een gemeentegids of het informeren van een specifieke wijk over een ingrijpende verkeerswijziging. Of denk aan een bewonersbrief om inwoners attent te maken op een bepaald project dat afspeelt in zijn/haar omgeving. Ook mensen die gebruikmaken van de Nee/Nee of Nee/Ja sticker, krijgen de overheidsinformatie in de bus. Deze instanties hebben met overheidsverspreiding de mogelijkheid om hun drukwerk huis-aan-huis te verspreiden op alle adressen. Met ‘los op de mat’ verspreiding bereik je ieder adres in een bepaalde postcode of in overleg met ons in een deel van de postcode.

Verspreidgebied op kaart selecteren
Het is ook mogelijk om handmatig een verspreidgebied op de kaart te selecteren via onze direct-mail module. Deze mogelijkheid is voor organisaties, zoals overheden, die het drukwerk geadresseerd willen laten bezorgen. Ook bij een relatief kleine oplage, kan dit voordeliger zijn dan onze ‘los op de mat’ mogelijkheden.