11 augustus 2016

Zorgvuldig, tot op de laatste letter

Je klanten kunnen een folder tekst makkelijker lezen en beter in zich opnemen als de tekst goed is opgemaakt. Dat vraagt aandacht en zorgvuldigheid, tot op de laatste letter. Maar dat betaalt zich wel uit. Als je bij het opmaken van folders rekening houdt met onderstaande tips, kun je er op vertrouwen dat je reclameboodschap aankomt bij de lezer.

 

  • Zet meerdere zinnen achter elkaar niet volledig in hoofdletter, cursief of vet.
    Natuurlijk wil je aandacht trekken in je folder, maar overdrijf niet. Teksten van meerdere zinnen die helemaal geschreven zijn in hoofdletters, cursief of vet, zijn moeilijk te lezen. Probeer het zelf maar eens. Dit komt doordat de letters op deze manier minder goed van elkaar te onderscheiden zijn. Mensen lezen dergelijke teksten in je folder tot wel 20% langzamer. Voor koppen in je folder kun je wel voor hoofdletters of vetgedrukt kiezen.
  • Kies voor je folder een lettergrootte die goed leesbaar is.
    De optimale lettergrootte voor je folder loopt uiteen van lettergrootte 12 tot 24. Kies bij voorkeur voor lettergrootte 14 tot 18 punten (3,5 en 4,5 mm). En ook hier geldt: overdrijf niet. Letters groter dan lettergrootte 24 zijn slechter leesbaar.
  • Niet te veel verschillende opmaakelementen in je folder.
    Als je veel verschillende elementen gebruikt bij het opmaken van foldertekst (bijvoorbeeld cursiveren, verschillende lettergroottes en vet maken) is het effect averechts. Je ‘overschreeuwt’ jezelf want het totale plaatje wordt daardoor erg onrustig.
  • Verander in je folder niet teveel aan de ruimte tussen tekens.
    Verander de standaardruimte tussen tekens niet te veel. Letters die te dicht op elkaar worden gedrukt of te veel uit elkaar worden gerekt, zijn slechter leesbaar. En slecht leesbaar is slecht voor je folder.


Meer weten over de opmaak van folders?

Wij weten alles van het maken en verspreiden van folders. Natuurlijk informeren wij je graag. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com