7 februari 2024

Niet op Google, maar zo kunnen goede loodgieters en slotenmakers nog wel adverteren

In een beleidsupdate van Google meldt het bedrijf dat per 22 februari geen advertenties voor loodgieters meer getoond worden. Dat nieuws brengt Google op 7 februari naar buiten. De achtergrond van het besluit zijn de vele klachten die binnenkomen over malafide bedrijven die consumenten oplichten met slechte diensten. Mensen met acute problemen bellen vaak direct met de eerste loodgieter die ze in de zoekresultaten van Google tegenkomen, zonder recensies te checken. Het bedrijf wil met deze maatregel klanten beschermen tegen oplichters. Maar lang niet alle loodgieters leveren slechte diensten. Hoe kunnen zij hun diensten dan nog promoten? 

Deze ontwikkeling pakt vervelend uit voor loodgieters met goede diensten en goede bedoelingen. Anderzijds is het ook een ontwikkeling die kansen biedt. Werken aan naamsbekendheid in jouw regio heeft nu echt effect, omdat loodgietersbedrijven met slechte intenties niet meer zo snel in beeld zullen komen. Zorg ervoor dat jij top-of-mind bent in jouw regio, zodat jij direct gebeld wordt als er bij consumenten behoefte ontstaat aan een betrouwbare loodgieter. Benut die kansen dus!

Verspreiden.com geeft je graag een aantal mogelijkheden:

  • Huis-aan-huisverspreiding

Huis-aan-huis verspreiding van folders loont. Onderzoek onderstreept dit. Daaruit blijkt dat huis aan huis bezorgen leidt tot meer klanten en meer omzet. Na het lezen van een huis aan huis bezorgde folder zegt 60% van de lezers bereid te zijn tot het doen van aankopen. 46% koopt regelmatig een product uit een folder die huis aan huis bezorgd is. Wil je folders huis aan huis bezorgen, dan kan dat op verschillende manieren. Zo kun je huis aan huis bezorgen in het gesealde folderpakket, maar huis aan huis bezorgen kan bijvoorbeeld ook met de lokale weekkrant of zelfs los op de mat. Laat je vooraf goed informeren over hoe je jouw folder het beste huis aan huis kunt laten bezorgen. Wij helpen je daar graag mee.

  • Online displaycampagne

Op Zichtbaar.nu kun je eenvoudig een (lokale) campagne samenstellen voor online zichtbaarheid van jouw bedrijf op drukbezochte websites en apps in Nederland. In ons bestelproces selecteer je eenvoudig in welke omgeving je zichtbaar wilt zijn, hoeveel mensen je wilt bereiken en hoelang jouw campagne mag duren. Jij bepaalt het bereik en je bepaalt ook de prijs. Als je geen online banner hebt kun je heel eenvoudig een advertentie maken via onze advertentietool. Wij adviseren om gedurende een lange periode een continu zichtbaarheid online te genereren voor een vast bedrag per maand. Op die manier ben je altijd in beeld. Bezoek Zichtbaar.nu direct!

Ben jij loodgieter en heb je vragen over onze producten- en/of diensten? Wij helpen je graag op weg!

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com