22 maart 2023

Zijn je flyers klaar voor het seizoen?

Nog even en de vakantiedrukte breekt los. Zijn jouw flyers klaar voor het seizoen? Flyers verspreiden helpt om meer klanten te trekken naar jouw winkel, attractie of evenement. Door jouw flyers op de juiste momenten te verspreiden én in de juiste plaatsen, maak je grotere kans op een topseizoen!

Een flyer is eigenlijk een eenvoudige folder. Een flyer bestaat altijd uit een enkel blad, die aan één of beide zijden is bedrukt. Het belangrijkste doel van een flyer is opvallen en de lezer nieuwsgierig maken. Een flyer is perfect voor een korte boodschap, bijvoorbeeld over een evenement, een attractie of een nieuw menu. Mensen hoeven hiermee geen lange teksten te lezen of iets open te vouwen. De boodschap komt dus meteen over.

Hoe maak je een goede flyer?

Wie een flyer bekijkt, zal dat hooguit 3 seconden doen. Pas als je door iets op de flyer wordt aangetrokken, kijk je langer. Hoe je dat voor elkaar krijgt? We delen graag drie tips.

1. Zorg dat je een duidelijk doel hebt
Bepaal van te voren goed wat je met je flyer wilt bereiken. Je wilt je product of dienst onder de aandacht brengen en mensen verleiden om in actie te komen. Doe dit altijd met een doordacht plan. Bijvoorbeeld een subtropisch zwembad, dat toeristen erop wil wijzen dat het zwembad een perfecte slechte weer voorziening is.

2. Wek nieuwsgierigheid op
Kenmerkend voor een flyer is dat je mensen hiermee razendsnel kunt informeren. De kunst is om precies genoeg informatie te geven, zodat de lezer nieuwsgierig wordt. Daardoor zullen ze jouw flyer met meer aandacht bekijken.

3. Gebruik beelden die spreken
Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Met andere woorden, één enkel beeld kan je boodschap effectief overbrengen. Zorg dus voor aansprekend beeldmateriaal. In het geval van het subtropisch zwembad: geen leeg bad, maar foto’s van lachende mensen waar het plezier van de gezichten spat!

Flyer klaar? Bestellen maar!

Is je flyer klaar? Dan kun je deze eenvoudig bestellen in onze webshop. Ook de verspreiding regel je makkelijk en snel. Kies voor huis-aan-huis verspreiding bestellen en gaan wij gaan direct voor je aan de slag!

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com