28 juli 2022

Wij lezen het liefst van papier

Natuurlijk, digitale magazines zijn leuk, maar toch lees je nog steeds het makkelijkst van papier. Recent onderzoek wijst uit dat 63 procent van de Nederlanders tijdens vakanties de voorkeur geeft aan het lezen van papieren magazines en boeken ten opzichte van online en e-readers. Dit blijkt uit onderzoek van de Magazine Media Associatie (MMA). Goed om te weten als je overweegt een medewerkers- of relatiemagazine te maken.

Veel Nederlanders onder de dertig jaar zijn opgegroeid met digitaal lezen. Toch geven ook zij de voorkeur aan print.Onderzoek wijst uit dat je veel meer onthoudt als je van papier leest. Je leest weliswaar sneller van een scherm, maar je onthoudt specifieke details veel minder goed.

Informatie van papier beklijft beter

We onthouden geprinte tekst beter omdat we tijdens het lezen een mentale kaart maken met onze hersenen. Daardoor onthouden we waar op de pagina we iets gelezen hebben. Als je iets moet terughalen, doe je je ogen dicht en bedenk je waar je het gelezen hebt. Dat bevordert het herinneren van de tekst. Vergelijk het met het gebruik van Google Maps versus een echte kaart. Als je zelf met de kaart moet draaien, onthoud je de weg beter.

Beter begrijpen, onthouden en toepassen

Ook het onderzoek Literacy and Learning Survey 2015 wijst uit dat de meeste mensen liever van papier dan digitaal lezen. De drie belangrijkste conclusies van dit onderzoek zijn:

  1. 84% van de respondenten vindt dat zij informatie beter begrijpen, onthouden en toepassen als dit is geprint op papier.
  2. 79% van de respondenten is het meest relaxed als zij van papier lezen.
  3. 83% van de respondenten heeft een duidelijke voorkeur voor lezen van papier.

Kortom, print werkt!

Wij zijn dagelijks in de weer met print. Folders, flyers: we maken en verspreiden ze graag! Ook voor jou? Neem eens contact op, dan bespreken we de mogelijkheden. Je kunt Verspreiden.com bereiken op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur een e-mail naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com