18 oktober 2023

Whooz en Verspreiden.com lanceren unieke samenwerking

Verspreiden.com is de nieuwe officiële partner van Whooz voor het aanbieden van huishouden segmentaties. Whooz is segmentatiespecialist en geeft inzicht in de kenmerken, interesses en gedragingen van alle ruim 8 miljoen huishoudens die Nederland op dit moment telt. Verspreiden.com is gespecialiseerd in huis-aan-huis verspreiding en direct mail. Deze samenwerking maakt het vanaf heden mogelijk om gericht een consumentendoelgroep te selecteren op Verspreiden.com en aan deze doelgroep direct een direct mail te versturen.

Voor wie een direct mail wil versturen naar potentiële klanten, is een goed adressenbestand noodzakelijk. Dat is het startpunt van een goed resultaat. Wie geen adressen heeft, kan deze adressen kopen, bijvoorbeeld bij Verspreiden.com. Verspreiden.com biedt de mogelijkheid om huishoudens te selecteren op basis van onder andere socio-demografische en socio-economische kenmerken en op tal van woningkenmerken. Deze data voldoen altijd aan alle wet- en regelgeving.

Jan Louwris van Whooz: ‘Door de samenwerking die we zijn gestart met het landelijk bekende platform Verspreiden.com hebben organisaties én MKB bedrijven vanaf nu op een eenvoudige manier toegang tot onze unieke dataset met huishouden segmentaties.

Huibert Goedegebure van Trainews Media: ‘Met de integratie van deze nauwkeurige huishoudensegmentaties van Whooz in ons verspreidplatform Verspreiden.com maken we het voor alle ondernemers en organisaties die bij een specifieke doelgroep onder de aandacht willen komen echt een aantal grote stappen eenvoudiger! De samenwerking tussen Whooz en Verspreiden.com is daarom geen optelsom maar een vermenigvuldiging van toegevoegde waarde!’

Whize segmenten
Uniek is verder de Whize segmentatie van Whooz. Deze is ontworpen om alle ruim 8 miljoen huishoudens in Nederland te identificeren. Het heeft geresulteerd in een classificatie die een duidelijk beeld schetst van de Nederlandse huishoudens aan de hand van sociodemografie, levensstijl, cultuur en (koop)gedrag. Op deze manier worden 11 segmenten onderscheiden, zoals dromen & rondkomen, bescheiden ouderen, gezellige emptynesters en jong & hoopvol. Deze huishoudens zijn vervolgens nog gesegmenteerd in 59 subsegmenten.

Gericht verspreiden
Aan de hand van de uitgebreide beschrijvingen van deze segmenten kun je vervolgens een doelgroep kiezen die optimaal aansluit bij jouw product of dienst. Wie aan die doelgroep een direct mail verstuurt, weet zeker dat daarmee de juiste mensen worden bereikt. Het op deze manier selecteren van ontvangers van een direct leidt tot een verlaging van de kosten, maar ook tot een verlaging van de reclamedruk op de samenleving. Het schrappen van potentiële ontvangers voor wie de direct mail waarschijnlijk niet relevant is, is daarmee ook een duurzame keuze.

De nieuwe segmentatietool is vanaf vandaag beschikbaar in de Direct-Mail module van Verspreiden.com. Daarnaast bieden we ook volop andere mogelijkheden met onze adressenservice.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com