6 juli 2016

Wees persoonlijk in folders en direct mail

Om je producten of diensten onder de aandacht te brengen bij je (potentiële) klanten, is het slim om je klant persoonlijk te raken. Dat kun je doen via verschillende kanalen. Zo komt je klant, zonder dat hij er erg in heeft, op wisselende manieren met je verhaal in contact. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een folder in combinatie met direct mail. Vier manieren die je helpen jouw verhaal over producten en diensten te vertellen.

1. Segmentatie
Door je folders gesegmenteerd te versturen, kom je zo gericht mogelijk bij je doelgroep binnen. Deze kun je selecteren op basis van geografische kenmerken als adres, gemeente of postcode of socio-demografische kenmerken zoals gezinsopbouw en welstandklasse. Gesegmenteerd verspreiden is wat duurder. Maar je geeft je geld wel gericht uit. Met andere woorden, je verspilt geen energie en geld aan folders voor mensen buiten je doelgroep. Veel mensen ontvangen het liefst persoonlijke reclame via de post. Daarnaast staat een groot deel van je potentiële klanten open voor digitale mailings.

2. Luister
Om je boodschap te kunnen personaliseren is het goed om te luisteren. Dit kan heel eenvoudig door de discussies te volgen op LinkedIn, Facebook of Twitter. Doe actief mee door vragen te stellen en commentaar te geven. De reacties zeggen vaak iets over de interesses en behoefte van de doelgroep die je wilt bereiken.

3. Geef iets weg
Iedereen krijgt graag iets. Iets weggeven kan dus helpen. Wisselt jouw doelgroep bijvoorbeeld informatie uit over de beste haarverf of BBQ recepten, speel daar dan op in met bijvoorbeeld een gratis kappersbeurt of een BBQ-pakket.

4. Vertrouwen
Je kunt je mails ook persoonlijk maken door zelf persoonlijk te zijn en bijvoorbeeld de gegevens van jouw sociale media-profiel op te nemen. Door ontvangers via een URL naar een persoonlijke sociale media-profiel te leiden, kom je geloofwaardig over.

Meer weten over folders en direct mail?

Daar vertellen we je graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com