9 maart 2022

Wees je je bewust van kleuren

Kleuren hebben heel veel invloed op ons koopgedrag. Ze spelen bewust en onbewust een grote rol in de belevingswereld van je klanten. Bedenk daarom goed wat je met je communicatie wilt uitstralen. Vervolgens kun je de juiste kleur kiezen.

Het juiste kleurgebruik in je communicatie is belangrijk. Mensen kiezen op basis van kleur in een paar seconden of je folder of flyer de moeite waard is om te lezen of niet. Onderzoek wijst uit dat:

  • Kleur de naamsbekendheid van je bedrijf, merk of product verhoogt.
  • 85% van de consumenten kiest op basis van het visuele aspect voor een product.
  • Vaak herinneren we de kleuren als eerste van een product of merk. Pas daarna volgen de vormgeving, de nummers en de woorden.

Doelgroep

Bij het kiezen van een kleur of kleuren voor je folder of flyer houd je natuurlijk in de eerste plaats rekening met je doelgroep. Het spreekt voor zich dat je voor mannen andere kleuren kiest dan voor vrouwen en voor kinderen andere kleuren dan voor volwassenen.

Advies

Wil je met je bedrijf, merk of product een bepaald gevoel uitstralen, kies dan de juiste kleur. We denken graag met je mee. Neem vandaag nog contact met ons op, via telefoon: 0113 70 02 02 of e-mail: support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com