Webshop? Denk eens aan direct mail!

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

25 juni 2020

Webshop? Denk eens aan direct mail!

Direct mail is een effectief verkoopkanaal te zijn voor webshops. Duits onderzoek toont dit opnieuw aan. Hieruit blijkt dat de ‘return on advertising spend’ zeker 990% is. Eenvoudig gezegd: voor iedere euro die je uitgeeft aan direct mail staat een opbrengst van maar liefst 9,90 euro. Dat maakt direct mail erg interessant!

Aan het onderzoek, dat werd georganiseerd door Collaborative Marketing Club (CMC) in samenwerking met Deutsche Post, deden ruim 40 webshops mee. Bij het onderzoek werd gebruik gemaakt van grote postkaarten, self-mailers en mailings in een envelop. OM een en ander zo goed mogelijk onderling te kunnen vergelijken was de inhoud van deze direct mails gelijk. De conclusies maken duidelijk dat direct mail goede resultaten oplevert.

Enkele conclusies over direct mail op een rijtje

  • klanten die reageren op een printmailing geven gemiddeld 8% meer geld uit dan bij hun vorige bestelling.
  • de ‘return on advertising spend’ (RoAS) van print mailings benadert 990%. Dat wil zeggen dat tegenover elke aan direct mail uitgegeven euro een opbrengst van 9,90 euro staat.
  • 36% van de bestellingen vindt plaats in de eerste 14 dagen na het verzenden van de print mailing. 64% van de reacties op een mailing volgt tot nog 5 maanden erna. Een papieren mailing wordt dus lang bewaard en het effect ervan ijlt lang na.
  • direct mail in een envelop heeft het grootste effect.

Meer tips over direct mail?

Wij delen graag onze kennis en ervaring met direct mail met jou! Bel vandaag nog, dan vertellen we je er alles over, telefoon: 0113 70 02 12 of neem contact op via support@verspreiden.com.

Bron