22 januari 2024

We verspreiden steeds groener

Op ons platform maken we groene(re) keuzes mogelijk. Zo maak je een duurzame keuze als je kiest voor papier dat 100% gerecycled is. Ook zelf maken we werk van duurzaamheid. Zo gebruiken we sinds kort geen plastic meer bij de productie en het transport van drukwerk. Natuurlijk, duurzaam! Zo verspreiden we steeds groener.

We hebben meer dan ooit aandacht voor duurzaamheid, milieu en de uitstoot van CO2. Om die reden stappen steeds meer gemeenten over op de invoering van de ja-sticker. Gemeenten hopen daarmee de hoeveelheid papieren afval te verminderen, evenals energie en transportkosten en -uitstoot. Dat is beter voor het milieu. Als platform bieden we de mogelijkheid om met geadresseerde verspreiding de kans op ongelezen folders te verkleinen. Zo gerichter je verspreidt, hoe beter de ontvangst. Ook zelf zetten we stappen en houden we onze bedrijfsvoering voortdurend tegen het (groene) licht. Om die reden zijn we trots op onze keuze om voortaan geen plastic meer te gebruiken bij het produceren en transporteren van drukwerk.

Geen plastic strap maar een papieren wikkel
Hoe we dat doen? Bij gebundeld drukwerk bijvoorbeeld gebruiken we vanaf heden geen plastic strap meer, maar kiezen we voor een papieren wikkel, die volledig gerecycled kan worden. Ook wikkelen we geen plastic meer rond de pallets waarop het drukwerk gestapeld staat. In plaats daarvan kiezen we voor een kartonnen palletomslag, die het drukwerk beschermt. Op deze manier zetten we opnieuw grote stappen in duurzaamheid.

Geadresseerde verspreiding is groene(re) verspreiding
Groen is ook de keuze voor geadresseerde verspreiding. Daarmee kunnen ondernemers precies de juiste doelgroep bereiken. Interessant is ook dat dat deze keuze vaak een stuk ‘groener’ blijkt te zijn, dan verspreiden binnen het complete bereik van een ja-sticker. Ondernemers die gericht folders verspreiden binnen hun doelgroep, komen met hun boodschappen in minder brievenbussen terecht, maar hun folders hebben wel een veel hogere attentiewaarde.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com