29 augustus 2019

Wat bepaalt het succes van reclame

Wat is effectieve reclame? Wat bepaalt het succes? Reclamebureaus zoeken het succes van een reclamecampagne meestal in creativiteit, terwijl bedrijven en adverteerders vooral kijken naar de doelgroep gerichtheid en de merkconsistentie. In opdracht van de Duitse Art Directors Club zocht het Amerikaanse organisatie-adviesbureauMc Kinsey & Company uit wat de tien belangrijkste succesfactoren van een effectieve reclame-uiting zijn. Deze factoren zijn een prima leidraad bij het maken van folders, flyers of magazines

 

De top-10 succesfactoren van effectieve reclame zijn:

1. Originaliteit
2. Duidelijkheid
3. Overtuigingskracht
4. Ambachtelijke kwaliteit
5. De want-to-see-again-factor
6. Relevantie
7. Verschil met de concurrentie
8. Consistentie met eerdere campagnes
9. Geloofwaardigheid
10. Activerende werking

Doelen van een effectieve reclamecampagne

Bij reclamecampagnes gaat het in de regel om de volgende doelen: realiseren van meer naamsbekendheid, gewenste merkimago, meer merkbinding of het verhogen van de koopintentie.

Vijf stappen voor een effectieve reclamecampagne:

1. Formuleer meetbare doelstellingen.
2. Stel een goede briefing op.
3. Pas de vier basisprincipes toe: zorg voor een hoge attentiewaarde, positieve merkbeleving, relevante boodschap en duidelijke afzender.
4. Betrek de doelgroep.
5. Test!

Zelf aan de slag?

Wil je succesvolle folders, flyers of magazines maken?Wij weten hoe!Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com