17 september 2021

Voorkeur voor reclame in offline media

Terwijl allerlei digitale platformen het dagelijks leven van veel mensen domineren, blijven zij desondanks positiever staan tegenover reclame in offline kanalen ofwel printed media. Daarbij kun je denken aan tijdschriften en reclame op de winkelvloer. Dit blijkt uit een onderzoek door Kantar.

Voor de tweede keer op rij deden deze media-onderzoekers wereldwijd een onderzoek naar reclame. Hiervoor werd de ‘Media Reactions’-enquête uitgezet. Op basis daarvan stelden zij een zogeheten ‘Ad Equity’-ranglijst op. Daarbij staat Ad equity voor de houding van consumenten ten opzichte van hun reclame-ervaring binnen specifieke platformen en advertentie-formats.

Slimme marketeers

Deze positieve houding ten opzichte van advertenties via traditionele mediakanalen is ook in Nederland aantoonbaar. In de top 5 van de Nederlandse Ad equity-ranglijst staan uitsluitend traditionele mediakanalen. Pas op de achtste positie in de Nederlandse ranglijst staat het eerste online kanaal, te weten podcasts. Kortom, hoewel online inmiddels voor tal van facetten van ons leven de normaalste zaak van de wereld is geworden, blijken consumenten dus nog steeds een voorkeur te hebben voor offline reclame. En dan met name bij enkele sterke lokale nieuwsmerken. Slimme marketeers nemen deze voorkeuren in hun strategieën mee.

Sterk offline

Bij verspreiden.com zijn we sterk in offline reclame. We kunnen op dit gebied veel voor je betekenen. Weten wat? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com