8 maart 2023

Voorjaar vraagt om direct mail met voordeel

Het voorjaar staat voor de deur. Mensen hebben zin in het nieuwe seizoen van zon, buitenzijn en ontspanning. Het is leuk om daar op in te spelen. Bijvoorbeeld met een persoonlijk kaartje dat je als direct mail verstuurd. Nodig de ontvanger persoonlijk uit om naar je winkel te komen. Maak dat extra aantrekkelijk door er een voordeeltje aan te plakken. Bijvoorbeeld een mooie sjaal bij besteding van een bepaald bedrag in jouw kledingwinkel of bloembollen bij aanschaf van tuingereedschap.

Een direct mail is effectiever dan advertenties en online mailings. De respons is hoger, terwijl de kosten vaak veel lager zijn. Dat komt onder andere doordat je kunt werken met kleine, gerichte oplagen. De MailMonitorBenchmark toont aan dat 15% van de ontvangers een week na ontvangst van de direct mail actie onderneemt. En 16% van de ontvangers is dit van plan.

Personaliseren

Je kunt de effectiviteit van je direct mail verhogen door de direct mail te personaliseren. Een persoonlijke direct mail begint natuurlijk met het aanspreken van de ontvanger met zijn of haar naam. Natuurlijk kun je een stapje verder gaan in het personaliseren van je direct mail. Dat is mede afhankelijk van de eventuele klantdata waarover je beschikt. Andere manieren om te personaliseren zijn personalisaties op interesses, leeftijd, woonplaats of een ander kenmerk dat de ontvanger van je direct mail uniek maken, bijvoorbeeld het merk spijkerbroek dat iemand altijd draagt. Personalisatie maakt dat mensen zich gewaardeerd en begrepen voelen. Dat verhoogt de respons aanzienlijk.

Kies voor direct mail

Wil je dit voorjaar nog een direct mail versturen? Wij verzorgen het graag voor je. Door direct te kiezen voor direct mail kun je jouw direct mail snel en eenvoudig in onze webshop bestellen.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com