11 september 2018

Vijf tips voor de beste direct mail

Een goede direct mail vergt een goede, gestructureerde aanpak.  Een strakke jaarplanning voorkomt dat je beslissingen moet nemen onder tijdsdruk. Als je effectief en efficiënt met zijn (potentiële)klanten wil communiceren, helpt onze checklist voor direct mail je op weg.


1. Maak je doelen SMART

Maak je doelen zo veel mogelijk specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden, kortom SMART. Heb je bijvoorbeeld evenementen gepland, zoals workshops, beurzen of de lancering van een nieuw product? Zet de direct mail actie dan in stappen in jouw agenda. Tel terug vanaf de datum van het evenement.

2. Ken je klant

Zorg dat je je klanten database goed op orde hebt en zoveel mogelijk weet over jouw (potentiële) klanten. Niet alleen ‘harde gegevens’ zoals leeftijd, opleidingsniveau en woonplaats, maar juist ook de zachte kanten zoals drijfveren en interesses. Als je dat weet, raak je met je direct mail de juiste snaar.

3. Juiste tijdsplanning

Het is belangrijk dat je écht iets te melden hebt als je een direct mail verstuurd. Bedenk vooraf wat het beste moment daarvoor is. Verstuur je vlak voor de zomervakantie of kerst een direct mail, ga er dan maar vanuit dat hij minder gelezen wordt. Als je in een folder een product aanbiedt, doe dat dan vlak voor het moment dat de budgetten worden vastgesteld (zakelijk) of als het vakantiegeld wordt uitbetaald (consumenten).

4. Oog voor je budget

Hoe verdeel je een budget over het jaar?  Welk bedrag je voor je direct mail campagnes moet uittrekken is afhankelijk van  de verwachte winst of opbrengst. Als je weet wat de kosten, opbrengsten en winst kunnen zijn van het versturen direct mail naar je (potentiële) klanten, kun je berekenen hoeveel respons je moet krijgen om de productie- en distributiekosten van de brochures terug te verdienen.

5. Denk aan feestdagen en vakanties

Houd bij de jaarplanning rekening met feestdagen en vakanties. Tijdens Kerst, Pasen, en Hemelvaart, maar ook tijdens schoolvakanties zoals de mei- en zomervakantie zijn veel mensen vrij. Misschien jij of je medewerkers ook wel. Hou daar rekening mee, immers de direct mail moet wél gelezen worden en als je (potentiële) klanten reageren, moeten je mensen er wel zijn om direct voor ze klaar te staan.

Meer weten over direct mail?

Verspreiden.com kan jouw direct mail campagne vormgeven, drukken en verzenden. Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com