Vier tips voor meer DM-respons

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

15 augustus 2019

Vier tips voor meer DM-respons

Direct mail verstuur je om een hoge respons te krijgen. Dat kan een bezoek zijn aan je winkel of je webshop maar ook een verzoek om meer informatie of misschien zelfs een offerte. Graag geven we je wat tips waardoor je direct mail opvalt in de brievenbus.

 

Val op

De grootste respons-winst zit in de brievenbus. Wie daar opvalt, heeft de eerste slag gewonnen. Kies bijvoorbeeld voor een opvallend formaat envelop voor je direct mail. Dan kom je meteen heel anders binnen.

Verleid

Bij direct mail begint het prikkelen en verleiden al in de brievenbus. Mensen zijn nieuwsgierig. Maak daarvan gebruik door een deel van de inhoud van je brief al prijs te geven in het venster van je envelop. Dat gaat zo: print de brief zo dat zowel de NAW-gegevens als een stuk van de kopregel in het venster te lezen zijn. Een goede kopregel betrekt de lezer direct bij het onderwerp. Zo wordt de kopregel een soort cliffhanger. De kopregel is bijvoorbeeld: “Maak kans op een jaarlang gratis autorijden”. Door het venster is dan alleen te lezen:  “Maak kans op een jaarlang”. De ontvangers van jouw direct mail willen weten wat ze een jaarlang kunnen krijgen en maken de envelop zéker open!

Mensen lezen niet

Brieven worden niet gelezen en dus ook jouw direct mail niet. De meeste mensen scannen om zo snel mogelijk de inhoud te achterhalen. Maak een direct mail die ‘scanbaar’ is. Dat wil zeggen: kopregel, kleine eerste alinea, drie aandacht bolletjes, laatste alinea, ondertekening en PS. Wat wordt gescand? De drie aandacht bolletjes en de PS. Zorg dus dat daar je belangrijkste boodschap zit!

Vergeet de achterkant

De kracht van een goede direct mail is een samenspel tussen tekst en wit-ruimte. Sommigen mensen willen het papier zo volledig mogelijk gebruiken. En dus ook de achterkant bedrukken. Ons advies? Niet doen! Daarmee ‘overvoer’ je de lezer. Wat moet je dan doen met die lege achterkant? Kies voor de zogenaamde Johnson-box; een vierkant op de achterzijde van de brief met daarin opnieuw de drie aandacht bolletjes uit je direct mail.

Direct mail versturen?

We hebben nog veel meer tips voor je om een goede direct mail te versturen. Interesse? Belmet Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.