13 februari 2017

Verspreiding van folders: ken je klanten

Wie folders gaat verspreiden doet er goed aan eerst zijn klanten goed te kennen. Het is belangrijk met aanbiedingen te komen van de juiste producten, voor de juiste doelgroep en op het juiste moment. De plank mis slaan, betekent echt een gemiste kans. En dat is zonde van de verspreiding van de folder.

Heel soms word je aan de kassa naar je viercijferige postcode gevraagd. Een 4-positie postcodegebied telt gemiddeld ruim 2.000 huishoudens. Huishoudens met uiteenlopende inkomens, gezinssamenstellingen en interesses. Als er ook gevraagd zou worden naar de twee letters van de postcode (een 6-positie postcode telt gemiddeld krap 20 huishoudens), krijgen ze een veel nauwkeuriger beeld van de  herkomst van de klanten. Bovendien is op 6-positie postcode niveau (PC6) veel informatie bekend over consumenten en huishoudens. Je kunt dan denken aan socio-demografische informatie als gezinssamenstelling, leeftijd, inkomen, autobezit of woningtype. Maar ook lifestyle informatie als hobby’s en interesses, koopgedrag en mediavoorkeuren. Met alleen informatie over de PC6 van je klanten, kun je je al een goed beeld vormen van de producten waarin de mensen die er wonen mogelijk geïnteresseerd zijn.

Brievenbusreclame

Met een juiste aanpak kun je dus beschikken over kennis van de klant en zijn aankoopgedrag. Die kennis stelt je in staat je winkelaanbod af te stemmen op de klantvraag. En je reclameboodschap te richten aan de juiste doelgroep. Vaak wil iemand die een folder gaat verspreiden ’iedereen’ bereiken. Een mooi streven, maar de kans dat je uiteindelijk niemand bereikt is groot. Het reclameaanbod is dan een globale, identieke folder in alle brievenbussen binnen het verspreidgebied. Het is het overwegen waard om je doelgroepen ieder op hun eigen manier te benaderen. Qua propositie, tone-of-voice en/of relevant productaanbod.

Meer weten over folders verspreiden

Wil je meer informatie over het verspreiden van folders of flyers? Daar vertellen we je graag alles over. Je kunt ons bereiken op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com