Verspreiden? Doe het slim!

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

3 april 2019

Verspreiden? Doe het slim!

Verspreiden van een reclamefolder? Pak het slim aan! Voorkom dat je folders laat verspreiden bij mensen die niet zijn geĆÆnteresseerd. Dit betekent kiezen voor slim verspreiden, waarbij je slim gebruik maakt van alle mogelijkheden voor het verspreiden van je folder.

 

De belangrijkste kenmerken van een slim verspreidplan voor je folder zijn:
– Bereik je doelgroepĀ gericht: De doelgroep is bekend; je lokaliseert je doelgroep tot op adresniveau binnen postcodegebieden.
– Bereik je doelgroepĀ effectief: Alleen relevante reclameboodschappen zijn zinvol.
– Bereik je doelgroepĀ efficiĆ«nt: De folderoplage kent een zo laag mogelijke verspilling.

Verspreidvormen voor folders

Voor het fysiek verspreiden van de folder zijn diverse kanalen en vormen. Het verspreidniveau is een belangrijke factor bij de keuze voor een of meerdere verspreidvorm(en). Er kan onderscheid worden gemaakt tussen de volgende niveaus (in oplopende volgorde van fijnmazigheid):

– 4-positie postcode – Gemiddeld circa 1.860 huishoudens
– Bezorgwijk – Gemiddeld circa 270 huishoudens
– 6-positie postcode – Gemiddeld circa 17 huishoudens
– Adresniveau – 1-op-1 bereik van huishoudens

Doelgroep bereiken

Natuurlijk wil je je doelgroep steeds beter bereiken en liefst zo persoonlijk mogelijk. Een gepersonaliseerd aanbod moet bij de juiste huishoudens in de bus vallen. Klanten kunnen met een geadresseerde verspreiding 1-op-1 worden bereikt. Doelgroep huishoudens kunnen tot op adres of 6-positie postcode worden gelokaliseerd. Wanneer slechts de helft of een nog kleiner deel van een 4-positie postcode bestaat uit doelgroep huishoudens, loont het om het verspreidplan in te vullen met een fijnmaziger verspreidniveau. Hierbij zul je dan de hogere verspreidkosten per huishouden moeten afwegen tegen een besparing in druk- en verspreidoplage

Attentiewaarde

Neem uiteindelijk ookdekenmerken van de verschillende verspreidvormen in acht. De hoogste attentiewaarde krijgt een apart of los bezorgde folder. Maar dit is ook afhankelijk van het bezorgmoment en het leesbereik van bijvoorbeeld de weekkrant of het folderpakket. Door op kleine schaal te testen, ontdek je snel welke verspreidvormen bij jouw folders passen. Soms wil een retailer of merk simpelweg niet of juist wel bij een concurrent in het pakket zitten.

Meer weten?

Wij vertellen je graag alles over verspreidvormen, attentiewaarde en het verspreiden van folders. Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.