27 september 2023

Verspreiden.com introduceert de look-a-like analyse

Wat nu als je een goed hulpmiddel zou hebben, dat inzichtelijk maakt wie jouw potentiële klanten zijn. Dat hulpmiddel bestaat! Het zijn namelijk je huidige klanten! Met een look-a-like analyse halen we de belangrijkste kenmerken van jouw doelgroep boven water. Die informatie gebruiken we vervolgens om potentiële klanten te vinden die aan dezelfde kenmerken voldoen. Een slimme manier om nog meer resultaat te boeken met je marketingactie.

Het bereiken van de juiste doelgroep is belangrijk voor het slagen van je marketingactiviteiten. Die doelgroep bereik je niet door eenvoudigweg te raden wie er mogelijk geïnteresseerd zal zijn in jouw bedrijf of formule.

Effectieve marketingcampagne
Als ondernemer heb je vaak een heleboel gegevens, die je niet of nauwelijks gebruikt. Zonde, want deze data kun je slim vertalen naar een effectieve marketingcampagne. Wie zijn nu eigenlijk jouw klanten? Waar wonen ze en wat zijn de sociaal demografische en economische kenmerken van jouw klanten? Als je weet wie jouw huidige klanten zijn, dan weet je ook veel beter wie je moet bereiken om nieuwe klanten te winnen voor jouw bedrijf of formule.

Inzicht in (potentieel) klanten
Met een look-a-like analyse maakt Verspreiden.com dat voor jou inzichtelijk. Op die manier vinden wij potentiële klanten die lijken op jouw doelgroep maar dus (nog) geen klant zijn. Aan de hand van deze analyse ben je in staat om je klantenkring gericht uit te breiden.

Kortom, een look-a-like analyse biedt je de volgende voordelen:
– Je richt je op nieuwe potentiële klanten, die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je bedrijf of formule, omdat ze voor een groot deel lijken op je de mensen die nu al interactie hebben met jouw bedrijf.
– De look-a-like doelgroep levert regelmatig zelfs betere resultaten op dan doelgroepen die je handmatig selecteert.

Heb je eenmaal je doelgroep in beeld? Dan regel je heel eenvoudig via ons platform de huis-aan-huis verspreiding of direct mail.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com