23 mei 2023

Verspreid gericht op huishoudinkomen

Met het verspreiden van folders en flyers kom je tot op de deurmat of brievenbus van iedereen in het verspreidingsgebied. Dat verspreidingsgebied bepaal je zelf. Dat kunnen twee of drie postcodegebieden zijn of heel Nederland, en alles daar tussenin. Voor sommige bedrijven kan iedereen in dat specifieke gebied een (potentiële) klant zijn. Voor anderen biedt een doelgroepfilter een uitkomst. Daarmee kun je namelijk veel gerichter de juiste doelgroep bereiken. Zo ga je effectief met je folders en flyers om. En dus met jouw marketingbudget.

Met het doelgroepfilter van Verspreiden.com kun je met andere woorden jouw verspreidgebied optimaliseren. Je bereikt dan uitsluitend die postcodes die het best aansluiten op jouw doelgroep. Om het doelgroepfilter juist in te stellen, is het belangrijk dat jouw verspreidgebied bestaat uit het complete verzorgingsgebied van jouw bedrijf. Vervolgens kun je met het doelgroep filter de beste postcodes selecteren in dit verzorgingsgebied.

Verspreiden op basis van huishoudinkomen

Het kan voor bedrijven bijvoorbeeld interessant zijn om rekening te houden met het huishoudinkomen bij het verspreiden van folders en flyers. Cijfers wijzen uit dat in Nederland 35,5% van de huishoudens een laag huishoudinkomen heeft. Verder heeft 41,7% van de huishoudens een gemiddeld inkomen en nog eens 21,7% van de huishoudens heeft een hoog huishoudinkomen. Je kunt je voorstellen dat iemand die dure reizen aanbiedt, bij voorkeur zijn folders of flyers laat bezorgen bij huishoudens met een hoog inkomen. Terwijl een budgetwinkel of tweedehandszaak juist sneller voor de lage of middeninkomens zal kiezen.

Win-win

Het voordeel van het doelgroepfilter is tweeledig. Je verspreidt gericht en verliest geen folders of flyers aan huishoudens die waarschijnlijk toch geen interesse hebben in jouw boodschap. Dat is bovendien goed voor het milieu. Daar komt bij dat de ontvanger alleen folders en flyers ontvangt, waarin hij of zij mogelijk interesse zal hebben.

Start direct

Start direct met bestellen van jouw huis-aan-huis verspreiding en ontdek hoe makkelijk ons doelgroepfilter werkt!

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com