31 mei 2022

Vergeet de vormgeving niet!

Direct mail is super handig om direct met je (potentiële) klanten te communiceren. Maar natuurlijk moet je met jouw direct mail dan wel opvallen tussen de post van andere afzenders. Onderzoek van PostNL laat zien dat aandacht voor vormgeving daarbij heel belangrijk is. Sterker nog, met een goede vormgeving haal je meer uit je direct mail.

PostNL laat al sinds 2008 onderzoek doen naar direct mail en direct mail campagnes. Daaruit vloeien belangrijke conclusies en handige tips voort. We delen graag enkele van deze tips over het gebruik van je logo van je direct mail, de keuze van de envelop voor je direct mail en tot slot geven wat tips voor tekst en beeld in je direct mail.

Aandacht voor je logo in je direct mail

  • Het klinkt vrij standaard, maar zet het logo steeds links bovenaan. Als het logo daar staat in je direct mail onthouden de lezers jouw merk beter.
  • Wees niet bescheiden, dus blaas je logo flink op! Het logo mag gerust zeker 2% van de ruimte van je direct mail beslaat. Bij een brief op A4-formaat is je logo dan al snel minstens 12,5 centimeter groot.

Juiste envelop voor je direct mail

  • Gebruik een opvallende envelop. Dat kan een gekleurde envelop zijn of een extra grote envelop bedrukt met foto’s. Het loont echt om daarin te investeren: een speciale envelop is 10% opvallender én wordt 7% beter gewaardeerd dan een reguliere envelop.
  • Natuurlijk kun je er ook voor kiezen geen envelop te gebruiken voor je direct mail. Ook dat loont! Een direct mail zónder envelop is 12% meer uitnodigend om te lezen dan een direct mail in envelop. Eigenlijk wel logisch, want als ontvanger zie je nu direct waarover de direct mail gaat.

Juiste verhouding tekst en beeld in je direct mail

  • Het klinkt tegenstrijdig maar met minder tekst komt je boodschap beter over. Een direct mail met minder dan 40% tekst nodigt namelijk meer uit tot lezen.
  • Gebruik foto’s, illustraties, afbeelding en infographics om je direct mail aantrekkelijker te maken. Ga je zelf maar na, mensen waarderen een direct mail mét afbeeldingen gemiddeld 13% positiever dan een direct mail zonder. Bovendien valt je direct mail natuurlijk meer op als je kleurrijke afbeeldingen gebruikt.

Aan de slag met direct mail?

Wij denken graag met je mee over de juiste direct mail voor jouw bedrijf. Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com