1 mei 2024

Van elke dag naar om de dag bezorgen

Als het aan PostNL wordt de post op korte termijn in plaats van elke dag om de dag bezorgd. Reden is volgens onze nationale postbezorger dat er te weinig post is. Bovendien zijn er niet genoeg postbezorgers om de post van dinsdag tot en met zaterdag te bezorgen. Om de postbezorging betrouwbaar, betaalbaar en bereikbaar te houden wil PostNL overstappen op een nieuwe bezorgfrequentie.

PostNL meent dat het een kwestie van wennen is. Zo zal op de website van PostNL te zien zijn, wanneer een postcode aan de beurt is voor bezorging. Dit kun je vergelijken met de afvalkalender voor het ophalen van het huisafval in je eigen woonplaats. Wil je toch een kaart, flyer of direct mail laten bezorgen op een specifieke dag? Dan maakt PostNL dat mogelijk, maar tegen een hoger tarief.

Wijziging Postwet

PostNL kan deze plannen niet zomaar doorvoeren. Daarvoor is een verandering van de Postwet nodig. Stiekem denkt de postbezorger ook al na over de mogelijkheid om brieven te laten ophalen, zoals nu steeds vaker gebeurt voor pakjes bij een pakketpunt. Vooralsnog realiseert PostNL zich dat de tijd daarvoor nog lang niet rijp is. Daarvoor vinden mensen het nog steeds te fijn om gewoon post in de eigen brievenbus te ontvangen. gewoon op de mat valt.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com