17 januari 2019

Valentijnsdag vraagt om folders

Nog even en het is Valentijnsdag. Een dag die om folders vraagt. Tal van winkels, bedrijven en dienstverleners kunnen inspelen op deze dag. Kies voor een mooie folder en een originele insteek. Gebruik je creativiteit en haal het maximale uit deze dag waarop de liefde centraal staat.

 

Elke week valt bij 5,7 miljoen huishoudens een folderpakket in de brievenbus. Gemiddeld wordt liefst 17 minuten besteed aan het lezen van de inhoud van dat folderpakket. Daarbij maakt de lezer keuzes in wat wel en niet gelezen worden. Het is daarom van belang dat je folder of flyer opvalt. Creativiteit toevoegen aan je folderuiting helpt hierbij, zéker met Valentijnsdag.

Attentiewaarde

Alleen al door de uitvoering van je folder aan te passen, bijvoorbeeld door deze uit te stansen in plaats van een standaard A5-formaat, valt je Valentijnsaanbieding meer op in het pakket. Daardoor wordt deze gegarandeerd beter bekeken en krijg je nog betere resultaten, terwijl de verspreidkosten mogelijk hetzelfde blijven.

Creatieve ideeën

Snackbarketen Kwalitaria had eens rond Valentijnsdag een ludieke campagne waarin opvouwbare snackbakjes werden verspreid met daarop de boodschap: “Wil je met mij een kroketje eten?” Eenvoudig idee, maar superleuk én opvallend!Renault Nederland had eens een actie waarbij iedereen een alternatieve autosleutel in de brievenbus kreeg. Bij een Renault-dealer kon je vervolgens achterhalen of die sleutel op een gratis auto paste. Met het thema Valentijnsdag kunnen tal van bedrijven aan de haal gaan: de kaartenverkoper, lingeriezaak, parfumwinkel, horeca, het reisbureau en zelfs de huishoudwinkel. Bedenk iets leuks, de link met liefde en je geliefde is makkelijk gelegd.

Activatie

Let er op dat je naast je creativiteit oog houdt voor het doel van je Valentijnsfolder: meer omzet. Dat betekent dat de lezer geactiveerd moet worden. Een goede call-to-action is dus nodig om bezoek aan je zaak te stimuleren.

Folders verspreiden

Wil je meer informatie over verspreiding van folders rond Valentijnsdag? Daar kunnen we je alles over vertellen. Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com