10 juli 2017

Uitverkoop succesvol met goede folder

Folders verleiden en uitverkoop ook. Kortingspercentages van 50% en meer, prijsverlagingen van soms tientallen euro’s hebben een ongekende aantrekkingskracht op mensen. Veel mensen vergeten tijdens de uitverkoop hun voornemen om zuinig aan te doen.

We zetten vijf redenen om een rijtje waarom de uitverkoop zo’n grote aantrekkingskracht op ons heeft. Goed om te weten als je een folder gaat versturen waarin je jouw uitverkoop aankondigt.

  1. Angst.Mensen zijn bang dat ze de kans laat lopen omzo goedkoop iets op de kop te tikken. Het is werkelijk nu of nooit, denken ze. Speel daar met je folder op in. De teksten nu of nooit of eenmalige aanbieding worden regelmatig gebruikt in foldertekst.
  2. Competitie. Hierbij speelt op de achtergrond de gedachte: Wat ik heb, heb jij niet. ‘Ik heb prachtige schoenen gekocht voor € 79. Waren € 179. En Jij?’
  3. Verwrongen idee over waarde. Als een broek €300 kost, dan stellen veel consumenten zich de vraag of ze € 300 willen uitgeven voor een broek. Maar in de uitverkoop vervalt die vraag omdat die broek eerst € 600 kostte. Dus natuurlijk  is de broek zijn geld waard. Goed om te weten als je met een folder aan de slag gaat!
  4. Emotionele investering. Wie een tijdje in de opruimingsrekken heeft gekeken heeft al zoveel  tijd en verwachtingen geïnvesteerd dat er psychologisch geen weg terug is. Laat je folder dus mensen verleiden naar je winkel te komen. Eenmaal daar zullen ze ongetwijfeld hun slag slaan.
  5. Sparen en besteden. Als je veel koopt in de uitverkoop kunnen mensen zichzelf wijsmaken dat ze eigenlijk niet veel hebt uitgegeven, maar juist veel hebben bespaard. En dat voelt veel prettiger.Folder maken voor uitverkoop?

Wil je zelf aan de slag met een folder voor de uitverkoop? Daar kunnen we je alles over vertellen. Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com