9 oktober 2023

Uitgeverij EM de Jong maakt Special duurzaamheid papier en karton

Uitgeverij EM de Jong uit Baarle-Nassau heeft in samenwerking met het centrum voor Papier en Karton een Special duurzaamheid papier en karton uitgegeven. In deze special worden aan de hand van verschillende artikelen feiten en fabels rond papier en karton tegen het licht gehouden.

In een toelichting op de special wijst de uitgever erop dat papier en karton natuurproducten zijn. Het wordt gemaakt van een hernieuwbare grondstof, die keer op keer recyclebaar. Om die reden spelen papier en karton een belangrijke rol in de circulaire economie. Niet voor niets gaan nog steeds in verschillende gemeenten sportclubs of verenigingen langs de deuren om oud papier te halen. Zodra het papier is opgehaald of zodra je het zelf naar de papierbak hebt gebracht,  is een oude krant geen afval meer, maar grondstof voor nieuw papier en karton.

Veel kanten aan papier en karton
In de special gaat ook aandacht uit naar andere belangrijke voordelen van papier en karton. Zo is er een artikel over het belang van lezen en schrijven op papier. Schrijven met de hand bijvoorbeeld draagt bewezen bij aan de breinontwikkeling van een kind en leerlingen die voornamelijk papieren boeken lezen, hebben een beter tekstbegrip dan leerlingen die vooral digitaal lezen. Een ander artikel in de special gaat over de populariteit van de huis-aan-huiskrant en het vertrouwen dat lezers daarin hebben. Volgens het Commissariaat voor de Media zijn de drie meest gebruikte informatiebronnen huis-aan-huisbladen, regionale dagbladen en regionale publieke omroepen. Noemenswaardig is verder het gratis lespakket Natuurlijk Papier & Karton voor basisschoolleerlingen. Daarmee leren ze onder andere over de veelzijdigheid, functionaliteit, duurzaamheid en recyclebaarheid van papier en karton.

Lees hier de special.

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com