26 maart 2021

Trends in direct mail

Direct Mail is een fysieke vorm van direct marketing waarmee je jouw (potentiële) klanten persoonlijk benadert per post. De juiste timing, een relevante boodschap en aansluiten bij de doelgroep zijn cruciaal voor de effectieve inzet van direct mail. Het komende jaar ligt de focus op de verdere personalisatie, de aansluiting bij digitalisering en de stimulans van de zintuigen in direct mail-campagnes. We zetten een aantal trend in direct mail voor je op een rij.

Maatwerk en authenticiteit

Het is duidelijk zichtbaar dat direct mail-campagnes steeds meer gepersonaliseerd worden. Dit gaat veel verder dan het vermelden van de naam van de ontvanger. Direct mail wordt meer en meer behandeld als een e-mailcampagne. Daarbij kun je de inhoud en de vormgeving toespitsen op de verschillende doelgroepen, zoals de demografische gegevens, de productkennis of de aankoopgeschiedenis.

Prikkelen van de zintuigen

Om extra aandacht te trekken, spelen de zintuigen een steeds belangrijkere rol. Zo wordt regelmatig gewerkt met een speciale coating of geurend papier. Aansprekende voorbeelden waarmee jij je voordeel kunt doen zijn een geurende bruisbalkaart of een platte fles wijn die door de brievenbus kan.

Interactieve elementen

De effectiviteit van direct mail wordt verder vergroot door interactieve elementen toe te voegen. Dit kunnen bewegende elementen zijn, maar ook een praktisch toepasbare vormgeving. Zo verstuurde webshop Smartphonehoesjes deurhangers met een persoonlijke groet voor post- en pakketbezorgers. Daarmee kregen de ontvangers 20 procent korting op een aankoop.

Koppeling offline en online

Direct mail wordt nog meer onderdeel van een bredere campagnestrategie, waarbij de interactie tussen offline en online gestimuleerd wordt – inspelend op de verdere digitalisering. Via QR-codes en andere verwijzingen kun je digitale lagen aan campagnes toevoegen en kun je klanten direct naar onlineverkoopkanalen leiden.

Direct mail versturen?

Bij Verspreiden.com hebben we veel ervaring met het versturen van direct mail. We gaan ook voor jou graag aan de slag! We vertellen je er graag alles over. Neem vandaag nog contact met ons op via telefoon 0113 70 02 02 of stuur een e-mail naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com