23 oktober 2017

Targeted direct mail werkt

Direct mail is een van de meest betrouwbare en efficiënte methodes om je doelgroep te bereiken. Hiermee kun je je merk uitbouwen en je klanten gericht benaderen. De ervaring leert dat een ‘one-size-fits-all’ direct marketingbenadering niet effectief is. Logisch eigenlijk want iedere consument heeft zijn eigen kenmerken en behoeftes. Een oplossing is de gesegmenteerde benadering, oftewel targeted marketing. Hiermee ga je klantengroepen doelgericht benaderen.

Klanten kun je in segmenten verdelen, bijvoorbeeld naar geslacht, leeftijd, woonplaats en/of bestedingspatroon. Het op deze manier opsplitsen van je doelgroep stelt je in staat verschillen tussen je klanten te benoemen. Natuurlijk zijn daarbij vooral de verschillen belangrijk die van invloed zijn op het koopgedrag. Verkoop je make-up en heb je gegevens over leeftijd en geslacht van jouw klanten? Dan kun je bijvoorbeeld de groep vrouwelijke klanten tussen 40 en 55 jaar een direct mail sturen met jouw aanbod van producten voor de rijpere huid, een proefmonster shampoo voor grijzend haar en een kortingscoupon voor antirimpel-dagcrème. Je scoort daarmee ongetwijfeld beter dan wanneer je dat aanbod aan je totale klantenbestand zou sturen.

Klantendatabase vullen

De vrouwen die met de kortingscoupon naar de winkel komen, vraag je om hun mailadres en naar andere relevante informatie. Zo krijg je door deze targeted Direct Mail interessante nieuwe informatie voor je klantendatabase. Een relevante marketing boodschap en aanbod is niet alleen effectiever als verkoopinstrument, het gaat ook om goede service naar je klanten. Een berichtje waaraan je klanten zien dat je weet waar hun behoeften liggen en wat zij eerder hebben gekocht, komt beter aan dan een algemene boodschap. Zo’n doelgerichte boodschap maakt bovendien dat je je als klant gekend en gewaardeerd voelt.

Meer weten over direct mail?

Wil je direct mail versturen? We helpen je graag. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com