13 december 2016

Succesvolle flyer? We geven 4 tips!

Een flyer is per definitie een reclamemiddel dat vluchtig is. Het is één vel papier, maximaal aan twee kanten bedrukt en vaak met één boodschap. Toch is het belangrijk dat jouw flyer gelezen wordt! Hoe zorg je ervoor jouw flyer de aandacht trekt? We geven je graag 4 tips!

1. Duidelijk doel
Het spreekt voor zich dat je met je flyer een duidelijk doel voor ogen moet hebben. Bepaal daarom van te voren wat je wil bereiken met je flyer. Je wilt je product of dienst onder de aandacht brengen en mensen aansporen tot actie. Bijvoorbeeld een verzekeringsagent die zijn klanten wijst op de mogelijkheid van verzekeringscheck. Hierdoor laat hij zien dat hij meedenkt en adviseert. Daarmee hoopt hij nieuwe klanten te werven.

2. Wek nieuwsgierigheid op
Het doel van een flyer is om mensen snel en makkelijk te informeren. Daarvoor is een duidelijke boodschap nodig die mensen aanzet tot het lezen van de flyer. Je moet precies genoeg informatie bieden om ze nieuwsgierig te maken. Door nieuwsgierigheid op te wekken, zullen ze langer naar de flyer kijken en eerder geneigd zijn om contact op te nemen. In het geval van de verzekeringsman: Ook honderden euro’s besparen op je verzekering.

3. Teksten met duidelijke boodschap
De teksten op je flyer bepalen grotendeels het succes. Mensen moeten zich aangesproken voelen. Streef ernaar kort en bondig te vertellen wat je product of dienst inhoudt. Afhankelijk van het doel van je flyer moeten je teksten bijvoorbeeld wervend of aansporend schrijven.

4. Beelden die spreken
Naast de vormgeving, de flyer tekst en de titels zijn afbeeldingen erg belangrijk. Deze laten je product of dienst in een oogopslag zien. Zorg er daarom altijd voor dat de afbeeldingen van goede kwaliteit zijn en de boodschap juist vertellen. Hierdoor zal je flyer positief opvallen.

Flyers maken en verspreiden
Wil je meer weten over het maken en verspreiden van flyers? Wij helpen je graag op weg! Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com