5 maart 2020

Studenten verkiezen print bij studie

Digital natives, ofwel mensen die zijn opgegroeid met de informatietechnologie van het digitale tijdperk, verkiezen papier om te studeren in plaats van digitale dragers. Zo blijkt uit Belgisch onderzoek dat studenten een voorkeur hebben voor papieren leermiddelen bij het studeren (51%). Dit staat haaks op wat vaak wordt gedacht.

De Belgische leermiddelenproducent VAN IN vroeg aan zo’n 300 studenten in het hoger onderwijs hoe ze studeren en of ze daarbij gebruikmaken van papieren of digitale leermiddelen. Papier kwam daarbij overtuigend op de eerste plaats. Bij de vraag waarom ze een voorkeur hebben voor papier geeft deze generatie onder meer aan dat ze zich beter kunnen concentreren wanneer ze een papieren cursus voor zich liggen hebben. Notities toevoegen of markeren gaat sneller en makkelijker en studenten worden minder afgeleid dan met een pc of tablet. Schrijven helpt ook om de leerstof te onthouden, constateren ze.

Combinatie papier/digitaal

Uit onderzoek blijkt verder dat ook de combinatie papier/digitaal gewaardeerd wordt. 45% gaf dit aan als voorkeur. Slechts 4% geeft aan een voorkeur te hebben voor (uitsluitend) digitale leermiddelen bij het studeren. Zij die een voorkeur uitspraken voor de combinatie papier en digitaal vinden dat beide complementair zijn: de papieren cursus bevat alle leerstof, de online presentatie toont welke accenten de docent legde. Samenvattingen maken studenten het liefst op hun pc.

Papieren wérkt dus!

Overweeg je het maken van een folder of flyer, neem bovenstaande dan mee in je achterhoofd. Zéker als je wat dieper op bepaalde producten of diensten wil ingaan, zullen je (potentiële)klanten dit liever van papier lezen dan van een beeldscherm. Wij helpen je graag en zetten onze kennis en ervaring om van jouw papieren uiting een succes te maken! Weten hoe? Bel vandaag nog naar Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

Bron

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com