12 oktober 2021

‘Stopping power’ op de deurmat

de direct mail persoonlijker dan een bericht in hun e-mailbox. Met post op de deurmat profiteer van de ‘stopping power’. Deze post valt direct op, zodra de ontvangers de deur openen. Ze kunnen letterlijk niet om een direct mail heen.

Ruim de helft van de ontvangers bekijkt een direct mail aandachtig. Vergelijk dat eens met een e-mail zit dat anders. Die kan in een volle inbox gemakkelijk over het hoofd worden gezien of slechts vluchtig worden doorgelezen. Ter vergelijking: de click through rate (CTR) van een e-mail is slechts 7,7%.

Verstuur gepersonaliseerde post

In de hectiek die internet met zich meebrengt, is gewone, traditionele post op de deurmat een verademing. En een uitzondering! Daar val je op met je boodschap. Met een gepersonaliseerde post richt je tot de ontvanger met een passend aanbod of relevante informatie. Als je op deze manier de moeite doet om je doelgroep te bereiken, dan betaald dat zich uit. Interessant is namelijk ook dat één op de drie direct mails óók door andere mensen binnen het huishouden worden gelezen. Het gemiddeld aantal meelezers (dus: extra lezers) bedraagt zelfs 1,2.

Direct mail versturen?

Bij Verspreiden.com werken we dagelijks aan succesvolle direct mailcampagnes. Meer weten? Bel dan eens met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur een e-mail naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com