5 februari 2024

Stop met post versturen aan een overleden persoon

Stop post aan een overleden persoon. Het klinkt eenvoudig, maar wie de berichten op social media volgt, weet dat dit regelmatig misgaat. Een pijnlijke vergissing, die je als bedrijf of maatschappelijke organisatie niet wilt maken. Maar vooral een situatie die je voor nabestaanden wilt vermijden. Daarvoor is het Nationaal Overledenenregister opgericht, waarmee voorkomen wordt dat nabestaanden ongewenste geadresseerde reclamepost blijven ontvangen, gericht aan overleden personen.

Bedrijven en organisaties willen voorkomen dat mensen na het verlies van een dierbare geadresseerde reclamepost blijven ontvangen, die aan de overledene is gericht. Het Nationaal Overledenenregister is dan ook een initiatief van het Nederlandse bedrijfsleven. Belangrijk, want bedrijven worden niet automatisch over overlijdens geïnformeerd. Via een eenvoudige (en gratis) registratie kunnen nabestaanden in één keer alle Nederlandse bedrijven en organisaties op de hoogte stellen en ervoor zorgen dat ze geen geadresseerde reclamepost meer ontvangen. Overigens, als sprake is van een klantrelatie met het specifieke bedrijf, dan moeten de nabestaanden contact met het bedrijf opnemen om de geadresseerde reclamepost een halt toe te roepen.

Postfilter
Bedrijven en organisaties die ongevraagde geadresseerde reclamepost versturen, zijn verplicht om Postfilter te raadplegen. Het Nationaal Overledenenregister maakt daar deel van uit. In Postfilter leggen consumenten vast welke ongevraagde geadresseerde reclamepost zij niet willen ontvangen. Afzenders mogen hen deze post dan niet meer sturen. Naleving wordt gecontroleerd door de Stichting Reclame Code.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com