11 juni 2019

Sterke lezer/blad-binding vergroot impact van magazines

‘Magazines hebben meer invloed op koopgedrag dan influencers.’ Dit stelt het vakblad MarketingTribune op basis van onderzoek door Mindshare, Kantar en GroupM naar de impact van magazinemerken en social influencers op vrouwen.

Het onderzoek werd gedaan in opdracht van uitgever Sanoma en tijdschrift Linda.. Daaruitblijkt dat artikelen en advertenties in (digitale) magazines en posts van influencers regelmatig aanzetten tot actie. Magazines hebben daarbij een iets grotere impact vanwege de sterkere band met de lezers. Zo geeft de helft van de lezeressen aan regelmatig of soms producten te kopen naar aanleiding van een advertentie of artikel in een magazine. Ook online posts van een influencer zetten aan tot aankoop. Van de respondenten zegt bijna 40 procent van de regelmatige volgers weleens iets te hebben gekocht naar aanleiding van een online bericht.

Magazines versus influencers

Volgens MarketingTribune toont het onderzoek aan dat vrouwen zich sterker verbonden voelen met magazines dan met influencers. De doelgroep 25-49 jaar voelt zich sterker verbonden met zowel influencers als met magazines dan de doelgroep 16-24 jaar. Opvallend is verder dat jongeren meer verbonden voelen met magazines dan met influencers. Vermaak is de belangrijkste reden om een influencer te volgen, vooral onder jongeren. Voor de groep 25- tot 49-jarigen is ook het krijgen van goede tips en advies van belang om een influencer te volgen. Hoewel vermaak ook een belangrijke motivatie is voor het lezen van magazines, is met name onder 25- tot 49-jarigen ontspanning de belangrijkste reden: 70 procent van deze doelgroep noemt dit als belangrijke reden versus 54 procent van de jongeren.

Magazine maken en verspreiden

Bij Verspreiden.com maken en verspreiden we magazines. Wil je weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op,telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

Bron

 

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com