14 oktober 2021

Steeds meer respons op direct mail

De respons op direct mail neemt toe en daarmee het succes ervan. Uit een onderzoek dat is uitgevoerd voor PostNL blijkt dat de respons op direct mail de afgelopen vier jaar is gestegen met 69%. Gemiddeld reageert meer dan een kwart van de geadresseerden op direct mail.

Daarmee is direct mail een effectief communicatiemiddel om jouw doelgroep te bereiken. Dat is misschien ook wel logisch. Er gebeurt online zoveel dat consumenten door de bomen het bos niet meer zien. In de brievenbus val je makkelijker op, zéker nu we steeds minder post ontvangen.

Trends

De trend die zichtbaar is, is dat direct mail steeds persoonlijker wordt. Natuurlijk kun je daarbij denken aan de gepersonaliseerde aanhef met voor- en achternaam, maar veel bedrijven gaan een stapje verder. Ze stemmen ook de inhoud en vormgeving af op de desbetreffende doelgroep. Die doelgroepen worden bijvoorbeeld onderscheiden op basis van demografische gegevens of aankoopgeschiedenis. Daarnaast worden direct mails opvallender. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van een ongebruikelijke vorm, bewegende elementen of wordt een kortings- of waardebon meegestuurd.

Direct mail versturen?

Je kunt direct mail voor verschillende marketingdoelen inzetten. Zo kun je direct mail inzetten om kennis over te brengen. Daarnaast is het een middel om het bezoek naar je winkel of website te verhogen of de (online) verkoop te stimuleren. Wat doe jouw doel ook is, wij verzorgen het graag! Interesse in direct mail? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com