Drukken en verspreiden? Tot 12 november krijg je 10% korting op je verspreiding!
Starten met Direct mail

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

21 november 2016

Starten met Direct mail

Overweeg je je marketingactiviteiten uit te breiden met Direct Mail. Dan vind je hier een handig stappenplan. Volg je iedere stap, dan levert je Direct Mail in een zo hoog mogelijk rendement op.

Bepaal je strategie

Wie wil je met de Direct Mail campagne bereiken? Gaat de Direct Mail naar bestaande klanten of alleen naar prospects?

 1. Selecteer jouw doelgroep(en)
  selecteer de adressen voor je Direct Mail aan de hand van je doelstelling. Een goed geselecteerd adressenbestand kan je, volgens onderzoek van de Rijksuniversiteit van Groningen, tot 15% meer ROI op je Direct Mailing opleveren.
 2. Adresoptimalisatie
  Voordat je Direct Mail de deur uit gaat, kun je een kwaliteitscontrole laten uitvoeren om de foutieve adressen uit je bestand te verwijderen. Hiermee bespaar je op onnodige verzendkosten, (post)retouren, drukkosten en fulfilmentkosten.
 3. Inhoud Direct Mail
  Begin met het bepalen van de boodschap: wat is de aanleiding voor deze Direct Mail? Maak voor de tekst gebruik van de bekende AIDA-formule. Verwerk altijd een uniek aanbod in de Direct Mail, zodat het voor de lezer interessant is om te reageren.
 4. Het ontwerpen van de Direct Mail
  Let voor een goede Direct Mailing op vier punten, te weten boodschap, tekst, vormgeving en de responsverhogende elementen: boodschap, tekst, vormgeving en responsverhogende elementen.
 5. Het maken van Direct Mail
  de keuzes hierin worden bepaald door de oplage. Soms is printen de slimste optie, maar bij grotere oplagen kan drukken een voordelige keuze zijn.
 6. Testen
  Natuurlijk, testen van je Direct Mail kost wat tijd, maar het levert zeker iets op. Stuur twee verschillende DM-versies naar verschillende groepen en meet welke Direct Mail het meeste effect heeft.
 7. Direct Mail versturen én opvolgen
  Het versturen van Direct Mail kun je over laten aan gespecialiseerde partners zoals verspreiden.com. Zij hebben veel kennisover de verspreid- en bezorgmogelijkheden.
 8. Respons meten
  Het versturen van Direct Mail vereist dat je ook goed nadenkt over een snelle  opvolging van de respons. Verder is het verstandig om iedereen binnen je bedrijf goed in te lichten over de Direct Mail. Mocht een geïnteresseerde bellen, dan weten ze direct waarover het gaat.
 9. Evaluatie
  Het is dus belangrijk om elke mailing te evalueren. Wat ging er goed en wat ging er minder goed? Een resultatenevaluatie kan laten zien wat er de volgende keer beter kan.


Direct Mail versturen?

Wij hebben volop ervaring met het verzorgen van effectieve Direct Mail campagnes. Wil je weten hoe? Neem dan contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

Direct Mail

Drukwerk geadresseerd versturen als Direct Mail

Direct Mail samenstellen