20 december 2023

Spotta rolt InMijnBus in hoog tempo uit

Folderverspreider Spotta, bekend van het gesealde folderpakket, rolt in 2024 in hoog tempo de InMijnBus propositie uit. InMijnBus is een digitaal Opt-In systeem waar consumenten hun voorkeur kunnen aangeven voor het wel of niet ontvangen van het folderpakket. Op de website InMijnBus kunnen consumenten met een eenvoudig Ja of Nee aangeven of ze het wekelijkse folderpakket van Spotta willen ontvangen. Geen Ja- of Nee-stickers, maar een duidelijke, digitale registratie, die je bovendien op ieder moment kunt stopzetten of onderbreken, tijdens je vakantie bijvoorbeeld.

InMijnBus is een initiatief van Spotta. Ze bezorgen het vertrouwde wekelijkse folderpakket, het zelf samengestelde folderpakket, losse brievenbusreclame en zorgen voor folderdisplays in winkelgebieden. De uitrol van InMijnBus vindt sinds september 2023 gefaseerd plaats. Uiterlijk half 2024 is heel Nederland over op InMijnBus.

Verminderen ongelezen reclamefolders
Met InMijnBus wil Spotta een belangrijke stap zetten in het verminderen van ongelezen reclamefolders. Met deze werkwijze vallen reclamefolders alleen nog in de brievenbus van mensen die daar bewust voor kiezen. De eerste resultaten bevestigen volgens Spotta dat InMijnBus bijdraagt aan dit streven. In de gemeenten waar InMijnBus sinds september 2023 is uitgerold is een vermindering van 9% van de folderpakketten gerealiseerd onder mensen die het folderpakket niet lezen.

Volop aandacht voor InMijnBus
Spotta spant zich op verschillende manieren in om inwoners te enthousiasmeren voor een registratie voor InMijnBus. Zo ontvangen huishoudens informatieflyers in het folderpakket en geadresseerd over de invoering van InMijnBus in de betreffende gemeente. Verder zijn er online campagnes en worden social media ingezet. Ook is er een landingspagina met informatie over InMijnBus en is er reclame in bushokjes en winkels.

Uitrol per 1 februari 2024
Per 1 februari staat de volgende stap in het duurzamer en slimmer maken van het verspreiden van reclamefolders gepland. Dan gaan 63 gemeenten over, te weten: Aalten, Alkmaar, Alphen-Chaam, Barneveld, Beek, Bernheze, Best, Bladel, Boxtel, Bronckhorst, Brunssum, Bunschoten, Capelle aan den IJssel, Castricum, De Wolden, Doesburg, Doetinchem, Dordrecht, Druten, Eijsden-Margraten, Emmen, Goeree-Overflakkee, Gulpen-Wittem, Hardenberg, Harlingen, Hattem, Heemskerk, Heerenveen, Heiloo, Hellendoorn, Hendrik-Ido-Ambacht, Horst aan de Maas, Lelystad, Meerssen, Meierijstad, Middelburg, Nieuwegein, Noordoostpolder, Purmerend, Putten, Rheden, Roermond, Simpelveld, Sint-Michielsgestel, Stede Broec, Tiel, Twenterand, Uitgeest, Urk, Vaals, Veendam, Velsen, Venray, Voerendaal, Waalre, Westerkwartier, Westervoort Westellingwerf, Wormerland, Zaltbommel, Zevenaar, Zwijndrecht

Jouw wijk aan de beurt
Zodra nieuwe gemeenten aan de beurt zijn, worden consumenten door Spotta hierover geïnformeerd. Overigens geldt dat alleen voor de huishoudens, die met het huidige brievenbusstickersysteem aangeven reclamefolders te willen ontvangen. Spotta gaat huishoudens die nu Nee zeggen niet opnieuw benaderen.

Hier lees je de actuele informatie over InMijnBus.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com