26 oktober 2018

Speelboek blijft een succes

Ook dit jaar viel het Speelboek, de mega dikke folder boordevol speelgoed, weer op de deurmat. Een traditie haast, want inmiddels is het bijna de dertigste keer dat het boek verschijnt. Een ideale voorbereiding voor kinderen en hun ouders op de aankomst van Sinterklaas.

Het eerste speelboek verscheen in 1988. In de loop van de tijd is de dikke speelgoed folder sterk veranderd. Als je de vormgeving van de verschillende jaargangen bekijkt, zie je dat alles rustiger is geworden. Het Speelboek heeft elk jaar een algeheel thema. Als consument heb je dat niet snel in de gaten, maar dit zorgt ervoor dat er consistentie in zit.

Uniek

Interessant voor iedereen die folders maakt en verspreid is te zien dat de speelgoed folder echt uniek is. Vooraf wordt goed met de doelgroep gesproken en met de mensen in de eigen organisatie, , zoals inkoop en verkoop. Ook met eigen fotografie zet de speelgoedwinkel een unieke sfeer neer. Daarnaast geeft de folder zoveel mogelijk productinformatie bij een artikel, zoals de afmetingen en functie. Uit onderzoek is gebleken dat vooral de mama’s en papa’s hier veel waarde aan hechten.

Papier blijft populair

Uiteindelijk worden er 5 miljoen exemplaren gedrukt! Daarvan komen er ruim 4,6 miljoen in de brievenbus terecht. De overige exemplaren worden verspreid in de winkels. Het papieren Speelboek blijft populair! Lekker kunnen bladeren en aankruisen wat je wilt hebben, nog een keer bladeren, nog meer kruisjes. Op social media lees je ook veel verhalen van ouders die het Speelboek nog kennen uit hun eigen jeugd en die nu met hun eigen kinderen meegenieten van het speelgoed wat nu voor de jeugd bestemd is.

Meer informatie over folders verspreiden?

Graag vertellen we je hoe! Neem vandaag nog contact met ons op. Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com