18 augustus 2022

Sluit het jaar af met een personeelsmagazine

Een eigen personeelsmagazine is een super leuk item in een kerstpakket. Het is nog ruim 100 dagen tot aan kerst. Wil je een personeelsmagazine maken dan is het tijd om nu aan de slag te gaan. Het vergt tijd en aandacht de komende maanden, maar het resultaat is gegarandeerd top: betere werkrelaties, betrokken medewerkers en meer productiviteit op de werkvloer. 

Een personeelsmagazine informeert en zorgt voor interactie. Met een dergelijk, speciaal gemaakt magazine geef je je medewerkers aandacht die ze verdienen. Het versterkt een zekere bedrijfstrots, zowel bij je medewerkers als bij het ‘thuisfront’. Een bedrijfsmagazine aan het einde van het jaar biedt verder de mogelijkheid om in te gaan op de belangrijkste behaalde doelen en nieuwe ambities. Verder kun je ingaan op de ontwikkeling in jouw bedrijf en in de branche. Zo inspireer je je medewerkers, de belangrijkste ambassadeurs van je bedrijf.

We delen graag enkele tips met je:

1. Stel vooraf een doel
Wat wil je bereiken met je personeelsmagazine? Je kunt een magazine maken dat de betrokkenheid van je medewerkers versterkt, maar bijvoorbeeld ook om juist terug te blikken, vooruit te kijken, een jubileumjaar te markeren of met nog een ander doel voor ogen.

2. Betrek je medewerkers
Persoonlijke verhalen over collega’s zijn altijd interessant. Ga je collega’s eens langs. Het kan leuk zijn om enkele medewerkers van verschillende afdelingen te portretteren. Vraag hen naar hun persoonlijke verhalen en ervaringen binnen en buiten jouw bedrijf. Betrek je collega’s ook op een andere manier: zorg voor een redactieteam en kijk wie er binnen jouw bedrijf eventueel graag fotografeert of schrijft.

3. Kijk bij anderen
Laat de personeelsmagazines van anderen je inspireren. Wat spreekt je aan en welke dingen wil je graag terug zien in jouw bedrijfsmagazine? Kijk ook eens naar de populaire glossy’s in het tijdschriftenschap.

Samen aan de slag?

Wij staan te popelen om samen met jou aan de slag te gaan. Als we op tijd beginnen, zijn voor Kerstmis klaar. We bespreken de mogelijkheden graag met je. Neem daarom eens contact met ons op. We zijn bereikbaar via telefoon: 0113 70 02 12 of e-mail: support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com