Slimme trucjes voor een succesvolle folder

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

11 juli 2019

Slimme trucjes voor een succesvolle folder

Iedereen die regelmatig folders leest, kent inmiddels de ‘trucjes’. Je wordt bewust en onbewust gemanipuleerd tot het doen van aankopen. We zetten er een paar op een rij. Doe er je voordeel mee bij het samenstellen van je folder, of het lezen ervan…

 

Folder tip 1 – De afprijzing
De ‘van/voor’ prijsstrategie werkt altijd: adviesprijs 109 euro, onze prijs 49,95 euro. Bespaar je nu geld bespaard of geef je geld omdat je deze aanbieding niet kunt weerstaan? Op een gegeven moment weet je niet meer wat de echte prijs is.

Folder tip 2 – Creëer urgentie
Een palletkorting kan dit gevoel aanspreken. Pallet leeg? Korting op! Daar moet je dus snel bij zijn!

Folder tip 3 – Denk aan de goedkope kratten bier
Supermarkten zijn hier erg goed in. Lokkertjes in de folder trekken mensen naar de winkel. De supermarkt maalt niet naar het goedkope krat bier, want er winst behaald op andere marge (impuls) producten.

Folder tip 4 – Niet afronden
Onbewust schijnen mensen toch makkelijker te grijpen naar de niet-afgeronde prijzen. Een bedrag van  €3,99 ziet er onbewust toch goedkoper uit dan  €4,-. De ‘€3,-‘ blijft hangen in het bedrag.

Folder tip 5 – Geld-retour-actie
Ook wel een cashback actiegenoemd. Dor het opsturen van je kassabon krijg je bijvoorbeeld het aankoopbedrag terug. Deze actie is een goede beïnvloeding voor impuls aankopen. Uiteindelijk zal circa 10% daadwerkelijk zijn geld retour vragen.

Folder tip 6 – Drie halen twee betalen
Je hebt maar één product nodig en gaat met drie producten de deur uit. Je voelt je namelijk een dief uit eigen portemonnee als je er maar één van koopt. Deze past dus heel goed in het rijtje marketing trucjes.

Folder tip 7 – Speel in op emotie
Moeders en dierenbezitters zijn makkelijke prooien om op in te spelen. Je wilt immers wel de beste moeder zijn of het liefste baasje.

Klaar om je folder te maken?
Wij helpen je graag! Neem contact op met Verspreiden.com op,telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.