6 oktober 2020

Slim verspreiden voorkomt verspillen

Hou je folderverspreiding eens tegen het licht. Veel folderaars verspreiden nog op 4-positie postcodeniveau. Hierdoor ontvangen huishoudens folders die niet voor hen bestemd zijn of waarin ze niet zijn geïnteresseerd. Overstappen op ‘intelligent’ verspreiden is slim. Een intelligent verspreidplan maakt slim gebruik van alle mogelijkheden voor het verspreiden van de folder. Daarbij zet je de (klant)data optimaal in binnen je verspreidplan.

Slim verspreiden valt en staat bij de vertaalslag van de juiste data. Kennis van je klanten leidt tot kennis van de doelgroep. Door verschillende verspreidniveaus, dus ook verspreidvormen, te combineren, ontstaat een hybride verspreidplan. Gebieden met voldoende omzet-, klant- en/of doelgroeppenetratie kunnen op deze manier efficiënt worden ingevuld. Een hogere penetratie met huis-aan-huis niveaus. Een lagere penetratie met direct mail niveaus.

Verspreidniveau

Het verspreidniveau is een belangrijke factor bij de keuze voor een of meerdere verspreidvorm(en). We onderscheiden de volgende niveaus:

– 4-positie postcode – Gemiddeld circa 1.860 huishoudens
– Bezorgwijk – Gemiddeld circa 270 huishoudens
– 6-positie postcode – Gemiddeld circa 17 huishoudens
– Adresniveau – 1-op-1 bereik van huishoudens

Zo persoonlijk mogelijk

Natuurlijk wil je jouw doelgroep steeds beter bereiken en liefst zo persoonlijk mogelijk. Een gepersonaliseerd aanbod moet bij de juiste huishoudens in de bus vallen. Klanten kunnen met een geadresseerde verspreiding 1-op-1 worden bereikt. Doelgroephuishoudens kunnen tot op adres of 6-positie postcode worden gelokaliseerd. Als slechts de helft of een nog kleiner deel van een 4-positie postcode bestaat uit doelgroephuishoudens, loont het om het verspreidplan in te vullen met een fijnmaziger verspreidniveau. Hierbij moeten hogere verspreidkosten per huishouden worden afgewogen tegen een besparing in druk- en verspreidoplage.

Hulp nodig bij verspreiden?

Wil je folders verspreiden maar twijfel je over hoe en wat? Wij helpen je graag en vertellen je graag meer over folderverspreiding en verspreidniveaus. Je kunt Verspreiden.com bereiken via telefoon: 0113 70 02 12 of neem contact op via support@verspreiden.com.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com