Slim verspreiden van folders

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

1 augustus 2019

Slim verspreiden van folders

Wie kiest om zijn folders ‘slim’ te verspreiden voorkomt een enorme verspilling aan reclamedrukwerk, en dus aan kosten. En ‘slim’ verspreidplan maakt op een goed doordachte manier gebruik van de mogelijkheden voor het verspreiden van de folder. Daarbij worden (klant)data optimaal benut.

In een ‘slim’ verspreidplan gaat om drie belangrijke zaken:
– Bereik je doelgroep gericht: Je schiet niet met hagel. Je doelgroep heeft een gezicht en wordt tot op adresniveau gelokaliseerd binnen postcodegebieden.
– Bereik je doelgroep effectief: Alleen relevante reclameboodschappen bereiken je doelgroep.
– Bereik je doelgroep efficiënt: Dit betekent een folderoplage met zo min mogelijk verspilling.

Verspreidniveau

Het verspreidniveau is een belangrijke factor bij de keuze voor één of meerdere verspreidvorm(en). We maken onderscheid tussen de volgende niveaus (in oplopende volgorde van fijnmazigheid):

– 4-positie postcode – Gemiddeld circa 1.860 huishoudens
– Bezorgwijk – Gemiddeld circa 270 huishoudens
– 6-positie postcode – Gemiddeld circa 17 huishoudens
– Adresniveau – 1-op-1 bereik van huishoudens

We willen de doelgroep steeds beter bereiken en liefst zo persoonlijk mogelijk. Een gepersonaliseerd aanbod moet natuurlijk wel bij de juiste huishoudens in de bus vallen. Klanten kunnen we met een geadresseerde verspreiding één-op-één bereiken. Doelgroephuishoudens kunnen we tot op adres of 6-positie postcode lokaliseren. Als slechts de helft of een nog kleiner deel van een 4-positie postcode bestaat uit doelgroephuishoudens, loont het om het verspreidplan in te vullen met een fijnmaziger verspreidniveau. Hierbij moet je de hogere verspreidkosten per huishouden afwegen tegen een besparing in druk- en verspreidoplage.

Verschillende kenmerken

Ook moet je de kenmerken van de verschillende verspreidvormen (en het bijbehorende prijskaartje) in acht nemen. Een separaat of los bezorgde folder scoort doorgaans de hoogste attentiewaarde, maar dit is ook afhankelijk van het bezorgmoment en het leesbereik van bijvoorbeeld een regionale krant of folderpakket.

Folders verspreiden?

Wij verzorgen dagelijks de verspreiding van folders voor onze klanten. Die kennis en ervaring zetten we ook graag voor jou in. Neem daarom contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.