17 november 2015

Sinterklaasfolders geven omzetimpuls

De aankomst van Sinterklaas in Meppel geeft de detailhandel verkopen een forse impuls. Zeker de speelgoedbranche maakt in deze periode gouden tijden door. Om als ondernemer hier optimaal van te profiteren is het verspreiden van de juiste folder op de juiste plaats de juiste keuze.

Een Sinterklaas speelgoed folder verspreiden in een wijk waar met name ouderen wonen, heeft weinig zin. Juist die wijken waar gezinnen met jonge kinderen wonen staan open voor jouw folder en zullen deze met volle aandacht bekijken. Segmenteren kan dus helpen om de folder verspreiding succesvol te maken.

Segmenteren folderverspreiding

Segmenteren betekent dat je een bepaalde straal rondom uw winkel opdeelt in specifieke segmenten. Professionele aanbieders van huis-aan-huis verspreiding adviseren over de juiste keuzes hierin. Door een slimme keuze van de beoogde postcodegebieden en fijnmazige verspreidingsopdrachten wordt het rendement van jouw sinterklaas folder aanzienlijk verhoogd.

Meer winkelbezoekers

Het selecteren van de juist postcodegebieden gebeurt aan de hand van sociaal-demografische criteria zoals de gezinssamenstelling, het inkomen en het opleidingsniveau. Op deze manier kun je de optimale folderdoelgroep vaststellen. Door gericht te  verspreiden realiseer je meer bezoekers in jouw winkel en een hogere respons. Eventuele Sinterklaasaanbiedingen zijn voor een relatief grote groep interessant. De cijfers zijn daarover heel duidelijk: in 26% van de gevallen leidt de ontvangst van een folder daadwerkelijk tot actie. Reden te meer dus om de komende Sinterklaas periode alle ‘hulp sinterklazen’ te helpen met alle relevante informatie over jouw winkel direct in de brievenbus.

Wil je meer weten over de verspreiding van folders voor Sinterklaas of over segmentatie? Neem dan contact met ons op via Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 02. Of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com